-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » İspanya'da Gezebileceğiniz Tarihi Yerler Listesi [2018]

ads
ads
İspanya'da Gezebileceğiniz Tarihi Yerler Listesi [2018]


İspanya denildiği zaman ilk akla gelen şey boğa güreşleri oluyor. Ülkede bugün boğa güreşler halen yapılabiliyor ve bunun içinde ispanya turuna gitmeye karar verdiğiniz de arenaları görmenizi tavsiye ediyorum. İspanya turları fiyatları bakımından da uygun ve rahatlıkla ziyarete gidebilirsiniz. Avrupa turları fiyatları ile ilgili genel bir bilgi aradığınız da İspanya’yı uygunluk olarak ilk sırada gösterebiliriz. Makalemizde İspanya’yı merak edenler özellikle de tarihi yerlerini merak edenler için genel bir bilgilendirme yazısı kaleme alalım istedik bu anlamda İspanya’ya gittiğiniz de mutlaka görmeniz gereken yerler listelenmiştir.

ARENA

Makalemizin girişinde de bahsettiğimiz üzere İspanya’ya gittiğiniz de mutlaka boğa güreşlerini izlemenizi tavsiye ederiz. Arenada büyük güreşler yapılıyor ve sırf bunu izlemek için dünyanın pek çok noktasından kafileler geliyor.

PRADO MÜZESİ

Burası Avrupa’nın en büyük tarihi eserlere sahip olan müzesi konumunda. İlk kurulduğu zaman müze içerisinde yaklaşık olarak 300 eser yer alıyordu bugün ise bu sayı 7000’in üzerinde. İspanya’ya gidenlerin bu müzeyi görmeden dönmelerini asla tavsiye etmiyorum. Müze içerisinde çok önemli isimlerinde eserleri var. Bu isimlerden bazıları ise şunlar; Raphael Tintoretto El Greco, Goya,, Rubens, Mantegna, Tiziano Caravaggio, Bosch

PUERTO DEL SOL

İspanya’nın en fazla bilinen şehirlerinden birisi olan Madrid önemli bir merkeze ev sahipliği yapıyor. Puerto Del Sol İspanya’nın tam ortasında yer alıyor ve bugün ise çok önemli bir konumda. Mekan Madrid Belediye binasının ön tarafında yer alıyor. Dünya Madrid’ i futbol takımı olan Real Madrid sayesinde yakından takip ediyor. Bu da turizm alanında şehrin dikkatleri üzerine çekmesine olanak sağlıyor.

RETURE PARKI

İspanya denildiği zaman yalnızca mekanlar, taş yapıtlar, müzeler akla gelmemeli ülke aynı zamanda yeşillikleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Reture Parkı bu anlamda bitki ve çiçek türleri, heykellerle dikkatleri topluyor. Bu da gezilip görülmesi anlamında İspanya’ya ayrı bir değer kazandırıyor.

PLAZA MAYOR

Plaza Mayor 1619 yılında inşa edilmiş. İnşa edilmesindeki amaç ise krallığın ihtişamını göz önüne çıkarmak. Burada 136 tane yapı yer alıyor ve kareyi andırır gibi bir yapısı var. Burası eskiden krallıkta yapılan düşünlerde seyirlik alanlar olarak görülüyor ve organizasyon alanı olarak kullanılıyordu. Boğa güreşleri de yine bu binaların ortasında yapılıyordu. Günümüzde burası alışveriş yapılabilecek bir merkez değerinde. 

MONASTERİO DE LAS DESCALZAS REALES

Kral Filibe tarafından yapılan ana caddedeki müzedir.


Sonuç olarak toparlayacak olursak İspanya’ya gittiğiniz zaman yukarıdaki tarihi yapıları ziyaret edebilirsiniz ancak ispanya tatiliniz kıyı kesimlerde ise o zaman denize girebilme şansınız var. Güneş ve denizin tadını çıkarabiliyorsunuz. İç kesimlerde ise kayak yapabilmek gibi şansınız var. İspanya dışarıdan bakıldığında bir apartman yığını gibi görünüyor olsa da gezilecek yerler konusunda oldukça iddialıdır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Gitmek istediğim ülkelerin başında geliyor İspanya, umarım birgün giderim gerçekten gezilecek çok güzel yerleri var.

    YanıtlaSil
  2. gitmek istediğim ve el classico izlemek istediğim bir ülke ispanya. plaza mayor ise krallık yapıtı olduğundan oldukça güzel duruyor

    YanıtlaSil
  3. ispanya çoğu ab ülkesinden daha güzel mekanlara sahip tercih listemde var..

    YanıtlaSil
  4. insanlarıda akdeniz ülkesi olmasından kaynaklı cok sıcak kanlı tıpkı bizim gibi

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.