-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Sevmek , Allah İçin Sevmek

ads
ads

Allah İçin Sevmeli..


Peygamber  Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) şöyle buyurdular:

"Allah'ın dostları içinde öyle kimseler vardır ki, onlar nebi ve şehit değillerdir. Fakat kıyamet gününde Allah Teala'nın kendilerine bahşettiği ihsan ve makamlardan dolayı nebi ve şehitler onlara gıpta ile bakarlar." Ashab-ı Kiram, "Ya Resûlallah! Onlar kimlerdir, bize haber verir misiniz?" diye sorduklarında Efendimiz Muhammed Mustafa (a.s.v) şöyle buyurdular: 

"Onlar aralarında herhangi bir nesep bağı ve maddi alışveriş bulunmadan sırf yüce Allah'ın muhabbeti ve rızası için birbirlerini sevenlerdir. Vallahi onların yüzü (o gün) nur gibi parlamakta ve kendileri de nurdan minberler üzerinde oturmaktadır. İnsanlar korktukları zaman onlar korkmazlar, insanlar üzüldükleri zaman onlar üzülmezler."

Sevmek ,  Allah İçin Sevmek


Sevmek ama ne için sevmek, sevmek ama amaç ne? sevmek karşılıksız sevmek, Allah için sevmek. Önemli olan sevmek budur. Allah rızasını her zaman gözetmemiz gerektiğini diğer konularımda belirtmiştim.  Bu yüzden sevmekte bu kısma girerek insan Müslüman bir kardeşini Allah'ın rızası için sevmeli ve ona sevdiğini de söylemeli. Ben seni Allah rızası için seviyorum demeli. Bu huy ve davranış çok hoş ve güzeldir.

Yazımızı bir âyeti kerime ile bitirelim. 

Yüce Allah şöyle buyuruyor:

"Hiç şüphesiz ALlah büyüklük taslayanları sevmez" (Nahl 16/23

Allah bizi Allah için Allah rızası için sevenlerden eylesin. AMİN


Bir önceki İlmihal içerikli konumuzda "Ağır ve Hafif Necaset Miktarları Nelerdir?" bununla ilgili geniş v detaylı bilgi içeren yazı yazdık. Yazımızı okumanızı ve bunları bilmenizi isteriz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.