-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Son Zamanların Popüler Mesleği: Sigortacılık

ads
ads
Günümüzde sigortacılığın çok fazla yaygın olmasına rağmen sigorta şirketlerinin nasıl para kazandığı hakkında hala tam olarak bilgiye sahip olmayan kişiler olduğunu görebiliyoruz. Sigorta şirketleri nasıl para kazanıyor? Sorusunu özellikle ilgisini sigortacılık sektörüne yöneltmiş olan kişiler çok merak etmektedir. Yazımızda sizlere bu konuda hakkında bilgi vereceğiz.

En Temel Gelir Kaynağı Primlerdir

Sigorta şirketlerinin para kazanması iki temel kaynağa bağlıdır. Bunlardan ilki; müşterilerinden topladıkları primlerdir. İkincisi ise; bu primler ile yaptıkları yatırımlardır. Sigorta hizmetlerinden faydalanan kişiler her ay belli bir miktarda ödemeyi sigorta şirketine yaparlar. Şirketler ise; müşterilerinden topladıkları bu paralar ile çeşitli yatırımlar yapar. Hisse senedi, bono ve emlak gibi alanlar genellikle yatırımı en fazla yapıldığı alanlardır.

Amerika Birleşik Devletleri’nde birçok kule ve plaza sigorta şirketlerinindir. Şirketler bu yöntemle hem kendi reklamlarını yaparken hem de plazada yer alan iş yerlerini kiraya vererek kendi reklamlarını yaparlar. Bu yöntem sigorta şirketleri için düzenli gelir sağlamaktadır.

Gerçekten Karlı Bir Sektör

Sigortacılık sektörü, Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde en karlı sektörler arasında yer almaktadır. Örneğin ABD’nin en büyük sigorta şirketlerinden birisi olan Wellpoint’e baktığımız zaman sadece 2008 yılında müşterilerinden 57 milyon Dolar sağlık sigortası primi sağladığını görüyoruz. Toplanan bu miktardan %84’lük bölü ise yani 44 milyon Dolar, sağlık harcamaları için kullanılmıştır. Arada kalan 13 milyon Dolar ise şirketin net karıdır. Baktığımız zaman bir yıl içerisinde çok iyi bir kar elde edildiğini görebiliyoruz.

Son Zamanların Popüler Mesleği: Sigortacılık


Sigorta şirketleri müşterilerini kendi inisiyatifine kalarak da seçebilmektedir. Bir şirket isterse ölümcül hastalığı olan veya çok büyük risk taşıyan araçlara sigorta hizmeti sunmayabilir. Şehir, aylık gelir miktarı ve yaş gibi etmenler göz önünde bulundurularak aylık prim hesabı yapılmaktadır. Sigorta şirketleri bu şekilde aldıkları riskleri minimum seviyeye indirirler. Para kazanmak ise bunun sonucunda kaçınılmaz olmaktadır.

Sektörde Riskler de Bulunuyor


Sigorta şirketlerinin zarara uğradığı durumlara bakarsak genellikle sahte yangınlar ve trafik kazası gibi durumlarda kötü niyetli müşteriler tarafından zarara uğradıklarını görebiliyoruz. Sadece çizilmiş olan tamponu yenilemek adına kasti bir şekilde duvara vuran şoförlerden bilerek çıkarılan yangınlara kadar birçok olay yaşanmaktadır. Bunları yapan yüzlerce müşterinin olduğunu da görebiliyoruz. Bu tarz durumlar doğal olarak şirketin zarar etmesine sebep olmaktadır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. atılgan bir kişiliğe sahip olmak gerekli bana göre sigortacı olabilmek için herkesin yapacağı iş değil

    YanıtlaSil
  2. Sigorta sirketleri kandirilmaya karsi uynaik olmalilar. Sonra ugrariklari zararinodemek icin masum kisielre fsturs cikartiyorlar

    YanıtlaSil
  3. çok girişimci ve sosyal yönü kuvvetli bir insan olursanız başarılı olmamanız içten bile değil

    YanıtlaSil
  4. ben sigortacılara şaşırıyorum çok sabırlı olmaları gerekiyor

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.