-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Dünyanın En iyi 5 Psikolojik Filmi Nedir?

ads
ads

Dünyanın en iyi psikolojik filmleri hangisi? Dünyadaki en çok izlenen 5 psikolojik filmler, 5 psikolojik film listesi


Dünyanın En iyi 5 Psikolojik Filmi Nedir?
Bu En5 yazı dizimizde  dünyada en çok izlenen ve en iyi seviyede olan 5 adet psikolojik gerilim tarzı filmin listesini iF ailesi olarak sizlere sunacağız. Filmlerin herbiri birbirinden güzel ve kesinlikle izlenmesi gerekir.

1. Akıl Oyunları: filmi


2 saat 14 dakika süren film 8 Mart 2002 yılında ülkemizde vizyona girmiştir. Yapım yılı 2001 ABD filmidir.

Yönetmenliğini "Ron Howard" yaptığı ve başrol oyuncusu olarak "Russell Crowe," oynamaktadır. Filmde bir matematik profosörün hayatını konu almakta ve sizofrenik bir hasta olan ve bir çok hayal gören gerçekte olmayan hayali dostları bulunmaktadır. Sevdiği kadın bu konuda hiç onu yalnız bırakmayarak bu hsatalığın üstesinden gelmeyi başarır. Psikolojik filmlerin babası olarak nitelendirdiğimiz film kesinlikle izlenmeli

2. Dövüş Kulübü filmi


IMDb 250 sıralamasında en iyi yere sahip en iyi filmler arasında en yükseklerdedir. Psikolojik tarzda olan filmin başrol oyuncusu "Brad Pitt" ve yönetmeni "David Fincher" ile muhteşem bir film. Vizyon tarihi 1999 ABD ve Alaman yapımı filmdir.

3. Makinist - El maquinista filmi


2004 yılında vizyona girmiş film İspanya yapımı çok gizelimli ve psikolojik tarzda izleyebileceğiniz ve unutulmaz filmler arasında yerini alır. Yönetmenliğini "Brad Anderson" yaptığı ve başrol oyuncusu olarak "Christian Bale" oynamaktadır. Genel olarak orta kilolu olan Christian Bale bu film için haddinden fazla zayıflayarak filmi tarihe yazmıştır. Film tam olarak 1 saat 40 dakika sürmekte.

4. Çıldırış - The Jacket filmi


2005 ABD - Almanya yapımı farklı ve sıradışı bir film, izlerken sıkılmadan soluksuz ve kafa karıştırıcı gizemli sahneleriyle işte bu diyeceğiniz ve eşşiz bir senaryo ile izlenilmesi gereken filmlerin listesinde yerini almaktadır. Yönetmenliğimi "John Maybury" yaptığı ve başrolde oynayan oyuncu "Keira Knightley , Adrien Brody" ile 1 saat 43 dakika süren filmi tavsiye ederiz.

5. Deja Vu filmi


2006 ABD - İngiltere yapımı filmin ülkemizdeki vizyon tarihi 2007'dir. Deja vu filmi sıradışı çok güzel filmlerdendir. Farklı senaryo ve alışılmışın ötesinde görebileceğiniz görsellerle unutulmazlardandır. Yönetmen koltuğunda "Tony Scott" ve oyuncu kadrosunu oluşturan oyuncular " Denzel Washington, Jim Caviezel, Paula Patton" ile 1 saat 50 dakika süren film.

Bir önceki En5 konumuz "En İyi 5 Telefon Markası" günümüzdeki en iyi telefon markalarından sadece 5 tanesinin incelemesini yaptık.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

10 yorum:

  1. Akıl Oyunları kesinlikle listenin ilk sırasında olmalı. Ben bile izlerken anlayamadım sonunu

    YanıtlaSil
  2. Makinist gereksiz yere abartılıyor bence. Başarılı bulmamıştım izlediğimde

    YanıtlaSil
  3. gözlerim zindan adası filmini aradı :( Ancak listeye dahil edilmemiş. Bence çoğu kişinin aksine fight club filminin çok abartıldığını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Liste efsane kesinlikle birden fazla izledim hepsini, senaryosuyla kadrosuyla herşeyiyle çok iyi filmler

    YanıtlaSil
  5. dövüş kulübü tekrar tekrar izlenmesi gereken filmlerden. tyler karakterine derinlemesine analiz yapılmalı.

    YanıtlaSil
  6. Deja Vu ve Çıldırış efsane filmler kesinlikle izlenmesi gerektiğini düşündüğüm eserler benimde yazınızda iyiki yer vermişiniz.

    YanıtlaSil
  7. Dünyanın En iyi 5 Psikolojik Filmini sayenizde öğrenmiş oldum.

    YanıtlaSil
  8. Akıl Oyunları sanırım John Nash'in hayatını anlatıyordu. Muhtşem bir filmdi.

    YanıtlaSil
  9. Hepsini izledim baya bir oldu izleyeli tekrar izlemeyi düşünüyorum boş bir vaktimde.

    YanıtlaSil
  10. Dövüş Kulübü filmi en sevdiğim filmlerin arasında yer alır.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.