-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » En Güzel Kedi Cinsleri

ads
ads
En Güzel Kedi Cinsleri

En iyi 5 Kedi Irkı

Kediler dünyadaki en sevimli canlılardandır. Bu yüzden kediler çok sevilir. Fakat ısırmaları ve tırmalamaları bazen insanı bıktırabilir. Aslında kedi oynamak için bu tip eylemlere kalkışabiliyor. Mesela kedi aslında fare ile oynar onu öldürmek istemez ancak nihayetinde ölür. O yüzden hayvanların dilinden iyi anlamak gerekir ve kedi besleyecekseniz en iyi seçimi gene siz yapacaksınız. Bu konumuzda birbirinden iyi 5 kedi ırkını yazacağız.


Ev ortamında beslenilecek hayvanların en basında kedi gelir. Çünkü kedi çok temiz hayvandır ve her bulduğu yeri pisletmez ve doğuştan tuvalet etğitimi vardır. Tabi genel olarak kumu ve kabı yoksa gizli bir yere yapacaktır. Bu yüzden ilk olarak tuvalet kabı ve kumunu hazır tutmanız yararınıza olacaktır. Bunun haricinde yavru kediler biraz yaramaz olur bundan dolayı bir seneye kadar buna sabretmeniz lazım. Dediğimiz gibi kediler oynamayı sever aynı küçük çocuk gibi onunla ilgilenmeniz lazım. Bir kaç gün sonra dışarı bırakacaksanız kedi sahibi olmanızı tavsiye etmem.

En iyi Kedi Irkları


1. Kedi cinsi: Ankara kedisi ; Diğer adı Angora olan Ankara kedisi, uzun tüylü bir ırktır. Oyuncu, hareketli ve akıllı bir kedidir. 

2. Kedi cinsi: Van kedisi ; Çok zeki bir kedi ırkıdır. Dünya üzerinde suda yıkanan ve suda yüzmeyi seven tek ırkdır.

3. Kedi cinsi: Chinchilla ; Sahibine inanılmaz düşkün ve sakin yapılı bir kedidir. İlgi gösterilmesinden ve sevilmekten çok hoşlanırlar.

4. Kedi cinsi: İran kedisi (Persian) ; Evde beslenecek kedi cinsleri sıralamasında kesinlikle İran kedileri vardır. İran kedisi, zekası ve uyumu ile bilinen bir türdür

5. Kedi cinsi: Biritish Shorthair ; Her ortama uyabilen bir kedi ırkıdır.

Bir önceki En5 konumuz "2013 Yılı En İyi 5 Filmi Hangisi?"

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Benim en sevdiğim kedi cinsi exotic shorthair.Bir ara eve almayı düşündüm ancak köpek gibi gezdiremeyeceğim için vazgeçtim. Onun yerine pomeranian cinsi köpek aldım.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.