-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Klavyede Türk Bayrağı ☪ Simgesi Nasıl Yapılır?

ads
ads

Türk Bayrağı Simgesini Klavyede Yapmak


Klavye ile  birçok simge yapmak mümkün bilgisayar kullanıcılarının çoğu bu simgelerin  nasıl yapılacağına dair bilgiler azdır. Bu sebeple bazı özel simgeleri  ara ara konularımızda nasıl yapılır açıklıyoruz. Bu konumuzda klavye ile Türk bayrağı simgesi nasıl yapılır kısa ve basit yöntem ile anlatacağız:

Klavyede Türk Bayrağı  ☪ Simgesi Nasıl Yapılır?


Akıllı  telefonlarda bu simgeleri yapmak oldukça basittir. Biz burada  masaüstü bilgisayar ve diz üstü bilgisayarda  nasıl yapılır göstereceğiz. Android ve İos işletim sistemli iphone model cihazlarınızda emoji klavye ile bayraklar kısmından karşınıza gelen ekranda Türk Bayrağı Simgesini dilerseniz oradan kopyala-copy ( ctrl+c ) ve yapıştır – paste ( ctrl+v) tuşlarını kullanarak alıntı yapabilirsiniz.


Klavye üzerinden Türk Bayrağı Sembolü nasıl yapılır?

Şanlı Türk bayrağımızın simgesini iki adım ile yapmak mümkün. ilk olarak ☪ 
Yukarıda görmüş olduğunuz Türk bayrağı simgesini  Kopyalama işlemi ile  yapabilirsiniz. En basit yöntem budur. Ve emoji Türk bayrağı simgesi yukarıda görüldüğü gibi gözükmektedir. İkinci yöntem ise karakter kodlarını kullanacağız ve simgeyi bulacağız bunun için adımları takip ediniz. Ancak bu işletim sisteminize göre değişiklik gösterir. Bunun için Windows 10 işletim sistemi kullanan kişiler, arama kısmına karakter eşlem yazarak yathut Windows 7 işletim sistemlerinde Başlat > Tüm Programlar > Donatılar > Sistem Araçları > Karakter Eşlemi ( charmap)  adımları ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.  Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi.


Klavyede Türk Bayrağı  ☪ Simgesi Nasıl Yapılır?

Daha basit bir yöntem ile  yukarıda adımları takip ederek bu tabloya geldiğiniz zaman Türk bayrağı simgesi kodu vardır. Bunu aratarak bulabilirsiniz bu kod ise  "U+262A ay yıldızlı Türk bayrağının sembolünü diğer bir seçenek ile en rahat biçimde bulabilmeniz içinde yazı tipini "MS Gothic" olarak ayarlayın ve resimde görüldüğü gibi biraz karşınıza çıkan ekrandaki simgeleri aşağı doğru kaydırın karşınıza Türk bayrağı simgesi çıkacaktır. Resimde büyük bir biçimde gözüküyor üstüne gelince bu şekilde çıkıyor arama yaparken simge küçük olacağı için dikkatli bakmanız gerekir yoksa gözden kaçabilir. 


Bir önceki klavye de "Klavye ile Apple İşareti Yapmak" ile ilgili detaylı bilgileri yazımızda açıkladık.

Google aramaları:

türk bayrağı emoji nasıl yapılır

telefonda türk bayrağı simgesi

türk bayrağı simgesi instagram

telefon klavyesinde türk bayrağı

instagram türk bayrağı simgesi nasıl yapılır

türk bayrağı simgesi facebook

ay yıldız emoji kopyala

türk bayrağı nasıl yapılır

emoji

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. günlerdri bunu arıyordum sonunda bulabildim teşekkür ederim gayet faydalı.

    YanıtlaSil
  2. Bu yöntemi biliyordum ama genelde ben böyle özel karakterleri not defterine kayıt ediyorum lazım olduğu zaman oradan alıyorum.

    YanıtlaSil
  3. vay, microsoftun ürünlerinde Türk bayrağının bulunduğunu hiç bilmiyordum. Güzel paylaşım, teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. oldukça kolaymış yapması, güzel bir bilgi oldu. kullanacağım

    YanıtlaSil
  5. Öğrendiğim iyi oldu teşekkürler. Çoğu kişi kullanır bunu.

    YanıtlaSil
  6. bir türlü Türk bayrağı simgesi yapamadım benim pcde mi sıkıntı var acaba?

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.