-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Klavye ile Apple İşareti Yapmak

ads
ads

Isırılmış elma yani Apple işareti klavyede nasıl yapılır?

Klavye ile birçok işaret yapmak mümkün ancak bu işaretleri  yapabilen çok az sayıda insan var. Bunun nedeni klavyenin kullanımını tam olarak bilmemekten kaynaklıdır.  Biz bu konumuzda klavyede Apple işaretini nasıl yapacağız kısaca anlatalım:

Klavye ile Apple İşareti Yapmak


Bilgisayar klavyesinde en çok kullanılan ve özel karakterler için uygulama yapılan tuşlar "ctrl, shift, alt, alt gr" ile özel karakterleri bulmanız mümkün. 

Ancak Apple işareti klavyede bulunmamaktadır. Bunun için eşlem tablsounu kullanarak Apple logosunu bulacağız. Aşağıdaki işlemleri sırasıyla yapınız.

  • Win + R tuşlarına aynı anda basınız.
  • Karşınıza çalıştır penceresi çıkacak. 
  • Burası önemli "charmap" komutunu pencereye yazınız.
  • Ve karşınızda karakter eşlem tablosu çıktı.
  • Yazı karakteri “Bell MT” yazdığınız takdirde Apple logosu çıkacaktır.
  • Karakter kodu ise "U+F0000"

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.