-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Dünyada En Çok Satan 5 Kitap

ads
ads
Dünyada En Çok Satan 5 Kitap

Dünya Genelinde Çok satılan kitaplar Nelerdir?

Kitap okumak elbet ki çok güzel bir aktivitedir. Öyle ki bazı kitapların satış miktarları yüz milyonları bile aşmaktadır. Buda kitapların ne kadar kaliteli olduğunu ve insanları nasıl kendine çektiğinin bir göstergesidir. Şimdi dünyada en çok satan 5 kitap ve satış miktarları hakkında bilgi verelim.

1-İki Şehrin Hikayesi
İngilizce olarak Charles Dickens tarafından yazılan ve toplam 200 milyondan fazladır. Kitap 1983 tarihinde çıkmıştır.

2-Yüzüklerin Efendisi
J.R.R Tolkien tarafından 1954-1955 senesinde yazılan ve İngilizce dile sahip olan kitap, 150 milyondan fazla satmıştır.

3-Küçük Prens
Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazılan ve kurgu kategorisinde yer alan kitap 1943 senesinde Fransızca olarak çıkmıştır. Toplam satışı 140 milyondan fazladır.

4-Hobbit
J. R. R. Tolkien tarafından yazılan ve 1937 senesinde ilk basımı yapılan kitap İngilizce olarak çıkmıştır. Satış miktarı ise 100 milyondan fazladır.

5-Kızıl Köşkün Rüyası

Çince olarak 1759 ve 1791 seneleri arasında Cao Xueqin tarafından yazılan kitap, destansı bir konuyu anlatmaktadır. Toplam satış miktarı ise 100 milyondan fazladır.

Bir önceki En5 konumuzda "En İyi 5 Erkek Parfümü"

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. İki Şehrin Hikayesi ve kızıl köşkün rüyası isimli kitabı ilk defa duydum. Yüzüklerin efendisi serisini ağır geldiği için okumadım. Ayrıca bir kitabın filmini izledikten sonra kitabını okumayı sevmiyorum. Küçük prens <3 ben

    YanıtlaSil
  2. Listede Harry Potter da olur diye düşünmüştüm. Lise zamanında Kızıl Köşkün Rüyası kitabını alıp okumuştum ama şimdi nerelerde bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Küçük prens en sevdiğim kitaplardan birisi. İçerisinde çok fazla öğüt içermekte. Çocuklar kesinlikle okumalı

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.