-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Türk Bayrağının Ay Yıldız Olmasının 5 Sebebi

ads
ads
Türk Bayrağının Ay Yıldız Olmasının 5 Sebebi

Türk Bayrağımız rengini ve ayyıldız simgesini nasıl ne neden aldı.

Bu soruyu birçok kişi kesinlikle merak etmektedir. Bundan dolayı kısa ve net şekilde bunu sizlere anlatmaya çalışacağız.


1. Kosova savaşı esnasında şehit düşen askerlerimizin kanlarının döküldüğü bir hendekte gökteki ayın hilal olmuş şekli ile bir yıldızın yansımasından dolayı Asil Türk bayrağımız şimdiki şeklini almıştır.

2.  Türk tarihini detaylı incelediğimiz zaman bir çok bayrak şekillerini görmekteyiz. Bazıları kurt başlı simgeler, çift başlı kartal vb. Ancak bizim bayrağımıza en yakın olan Osmanlı bayrağıdır.

3. Osmanlu hanedanı Sultan birinci Murat bugün ki ayyıldızlı Türk bayrağını ve Osmanlı sancağını belirleyen padişahtır.

4. Kırmızı zemin üzerine yıldız ve hilal olan  bayrak, ilk kez 1793 yılında devletin resmi bayrağı olarak kabul edilmiştir. Bu bayrak sekiz köşeli olarak tarihimize yansımıştır. Sultan I. Abdülmecit zamanında 1842 senesinde ise yıldızlı beş köşeli olmasına resmi olarak karar verilmiştir.

5. En önemli unsura gelelim. Türk bayrağımızdaki Yıldız ve ay neyi simgelemektedir?  Bayrağımızda bulunmakta olan Hilal İslamiyetin sembolü olarak bilinmektedir.

Yıldız semboli ise  bir rivayete  göre Hz. Muhammed (s.a.v.)  Peygamber Efendimizi, Diğer bir rivayete  göre ise Türklüğün sembolüdür. Tür bayrağındaki al kırmızı renk ise şehitlerimizin kanını simgelemektedir.

Bir önceki En5 konumuz "Yapılan 5 Seo Hataları"

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Sadece kosova savaşında hendekte biriken kanların üzerine ay ve yıldız geldiği için bu şekilde oldu sanıyordum. En güzel ülke bayrağına sahip olduğumuzu düşünüyorum. Çok fazla anlamı var.

    YanıtlaSil
  2. Hilal İslamiyetin sembolü olarak biliniyor zaten. Kırmızı da şehitlerimizin döktüğü kanı temsil ediyor

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.