-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

Ads1

» » » » » Gizemini Koruyan 5 Gerçek

ads
ads

Dünyada gizemi çözülemeyen 5 gerçek - Garip, İlginç ve Gizem dolu


1. ) 2.500 senelik Pil


Gizemini Koruyan 5 Gerçek 1

1938 yılında Alman arkeolog "Wilhelm Konig" tarafınca Bağdat bölgesine yakın yerde arkeolog tarafından bulanan pilin yaşının tahmini olarak 2 bin veya 3 bin yıllık olduğu araştırmalar sonucunda belgelenmiştir.

2. ) Bilgisayar

Gizemini Koruyan 5 Gerçek 2

Bilim adamlarının 1900'lı yıllarda yaptığı araştırma sonucunda garip bir o kadarda ilginç bir cisimle karşı karşıya kaldılar.  Tahta bir kabinin içine monte edilmiş bir
dizi bronz disliden meydana gelen  bu ilginç  nesnenin kasasi, yüzeye çikarildigi anda
parçalanmıştır. Bir atıkdan çıkarıldığı için çürümeye yüz tutmuştur. Bu mekanizmanın  içindeki karmasik yapi ortaya çikti. Yapilan ince araştırmaların sonucunda
 bu cihazın Ay, Günes ve diger gezegenlerin konumlarini hesaplamak
ve istendigi anda bunlarin pozisyonlarina yönelik tahminlerde bulunmak için
gelistirildigi meydana geldi.

3. ) Kuru Kafa

Çok eski dönemlerde olan mayalara ait kristal yapıda olan gizemli bir kuru kafa. Bu kristal kuru kafa tek bir kristal üzerine oyma sanatı ile yapılmıştır.  Bu kuru kafanın zamanımızın teknolojisine göre yapılamıyacağı ve  hangi şartlar altında ve ne tür teknoloji ile yapıldığı bilinmemektedir. Altından tutulan ışık direk gözlerinden çıkıyor ve gizemini hala korumaktadır.

Gizemini Koruyan 5 Gerçek 3




4. ) Gizemli bir Çekic

Gizemini Koruyan 5 Gerçek

Yukarıda görmüş olduğunuz garip çekip 1938 yılında Teksas eyaletinde bulunmuştur. Yaklaşık 500 - 600 bin yıllık olduğu söylenen bu çekip 700 - 800 bin yıllık bir kayanın içinden çıkmıştır. O kadar uzun seneler öncesine göre modern olarak sayılan bu çekip o kayanın içine nasıl girdi?  Çekiçte kullanılan demirin zamanımızdaki demirlerden daha saf olmasından dolayı araştırmacı bilim adamlarını şaşkına çevirmiştir. Ve hala gizemini korumaktadır.

5.  En İlginç Harita

Gizemini Koruyan 5 Gerçek  5


Herkesin tanıdığı ünlü Türk denizcimiz Piri Reis 1513 senesinde çizmiş olduğu harita Afrika, Amerika ve Güney Kutbu'nu gösteren harita, ortaya çikarildigi 1929 senesinde ortalık şaşkına döndü. Bunun nedeni ise  Güney Kutbu'nun kesfi, haritanin çizilmesinden çok sonra, yani 1818'de keşfedilmişti. Bundan sonrası, Piri Reis'in haritasi, kitanin buz altinda kalmis sahil kesimlerini de gösteriyordu.
Ancak kita üzerindeki buzlar, haritanin çizilmesinden tam 6 bin yil önce erimisti ve bu haritanın gizemini de  hala kimse  tam olarak çözebilmiş değil. 


Bir önceki En5 Konumuz "Türk Bayrağının Ay Yıldız Olmasının 5 Sebebi"

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Büyük nuh tufanından önce yaşayan insanlara ait olduğunu düşünüyorum. Mısır piramitlerinin de eklenmesi gerekiyor. Hala uzmanlar araştırma yapmaya devam etmekte. Bildiğimiz tarihten öncesinde yaşam olduğu ortada

    YanıtlaSil
  2. Ankaralı namık'ın neden tokatlı olduğu da bir muamma. :) Şaka bi yana güzel içerik teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Kristal kuru kafayı ben ilk kez duydum ve çok şaşırdım. Nasıl gelir o zamandan bu zamana?

    YanıtlaSil
  4. Piri Reis'in haritası o kadar da gizemli sayılmaz. Bana kalırsa dah çok Türk ecdadının bilimdeki üstünlüğünü kanıtlayan bir örnek

    YanıtlaSil
  5. Benimde aralarında en merak ettiğim Piri Reis'in çizdiği harita insan nasıl olabiliyor böyle bir şey demeden edemiyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.