-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Dünyamızın Manyetik Merkezi

ads
ads
Dünyanın eriyik çekirdeği olan yerin ortalama olarak 3.200 km aşağısında olup biten birçok şey vardır. Her ne kadar bizler bunun farkında olmasak bile yaşamımızın bir parçası olarak yerin derinliklerinde işlemektedir.

5.700°C'deki, genellikle  sıvı demirden meydana gelen  ve ayın hacminin 3/2'sine  yaklaşık büyüklükte  görünün oldukça büyük bir su kütlesi, görünmez bir kuvvetin oluşumunun sorumlusu: Dünyanın manyetik alanı. Jeodinamoyu göz önünde bulunduran kurama göre; sıvı demirin hareket esnasında  bir elektrik akımı oluşmakta  ve bu akım manyetik alanların çıkmasına  neden olmaktadır. Yüklü metal parçacıklar manyetik kısımlardan  süzülerek  sürekli olarak  ve döngüsel bir elektrik akımı oluşumu meydana gelir.

Dünyamızın Manyetik Merkezi


Bu akımlar sonucunda  ise çok fazla manyetik alanı içinde barındırarak geri beslemeli bir döngü oluşturduğu söylenmektedir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.