-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » PTT Adıma Para Yattı Mı?

ads
ads
Bilindiği gibi bankalardan kartlarınız olduğu müddetçe dilediğiniz insana dilediğiniz zaman bankamatikler aracılığı ile para yatırabilirsiniz. Fakat bazı durumlarda kartınız olmadan da başka insanlara para göndermek durumunda kalabilirsiniz. Böyle bir durum halinde para gönderebileceğiniz kurumların başında PTT gelmektedir. PTT kartınız olmasa dahi ister yurt içine isterseniz de yurt dışına para gönderebilirsiniz.

Böyle bir sistemin varlığı bazı kişileri güvenlik açısından düşündürmektedir. Oysa bu sistem kendi güvenilirliğini son derece etkin şekilde sağlamıştır. Daha da üstüne düşünülen noktalardan biri de, PTT’den yatan paranın sorgulamasıdır.


  • -          Bankamatiklerde ve mobil uygulamalarda yaptığınız her işlemi PTT’nin web sitesinde de gerçekleştirebilirsiniz.
  • -          Eğer PTT’nin müşterisi değilseniz ve bir kartınız yoksa sizlere kalan tek yok en yakın PTT şubesine giderek TC kimlik numaranız ve adınız ile sorgulamaktır. Bazı semtlerde PTT pek yakın değildir. Böyle durumlar içinde de müşterilerin ihtiyaçlarını kısa sürede karşılamaları için PTT güzel bir uygulama başlatmıştır. Eğer yakınınızda bir PTT şubesi yoksa E-Devlet sistemine giriş yaparak, adınıza PTT üzerinden bir para yollanmış mı yollanmamış mı öğrenebilirsiniz.
  • -          PTT, Aktif Bank işbirliği ile Ucuz Para Transferi adında bir sistem oluşturmuştur ve bu sistem aracılığı ile para gönderip, çekmek çok basit yollardan sağlanmıştır. Bu nedenle adınıza bir para yatıp yatmadığını sorgulayabilmeniz için ya da para çekmek için Posta Çeki hesabı açabilmeniz sağlanmıştır.



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.