-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Namaz Uykudan Hayırlıdır!

ads
ads
Namaz

Namaz'ın dinimizde ki yeri çok önemlidir. Müslümanlar olarak namazlarımıza gerektiği  gibi  önem vermiyoruz önem vermemek demeyelim de ,  nefsimize  uyarak, tembellik ederek hep sonraya bırakıyoruz...  Ancak  ölüm var!  ve  ne  zaman geleceği  belli olmaz, ansızın bir kalp krizi bir trafik kazası yani her an ölüm ensemizde  o anda ve o şokla  dilimiz'den Tevhid kelimesi çıkabilecek mi acaba.

İnsan ölüm anında  akıl  baştan gidermiş  ve bildiği  her şeyi unuturmuş bu sebeple kişi sürekli zikir halinde  olursa, namaz kılarsa, Allah'ı tesbih ederse  belli bir zaman sonra kalp de  Allah Allah demeye  başlar ve ölüm anında kalp ne derse dilde onu der. Hani derler ya arifin fikri neyse  zikri de odur.

İmansızlıktan sonra en büyük  günah namaz kılmamaktır denilmektedir. İlk hesap namazdan sorulacağı için namazını  eksiksiz kılan  hesabını verir ise  ne mutlu o kişilere Allah'ın rızasını kazananlardan olmak dileği ile. 

Sabah namazı bu sıralamada  önemli bir yeri vardır çünkü  herkes uyurken kalkıp, tatlı  uykuyu bölüp Allah rızası için  namaz kılmak..  Bununda sevabı oldukça büyüktür. Aşağıdaki Hadis-i Şerifler Sabah namazının önemini en iyi şekilde anlatmaktadır.

"Farz namazlardan önce kılınan sünnetler, şeytanın hevesini, desiselerini ve vesveselerini kesmektedir."

Bir hadiste bu nitelikteki sünnetler şöyle belirlenmiştir:

"Her kim bir gün ve gecede, farz namazlar dışında on iki rekat namaz kılarsa, Allah Teâlâ ona cennette bir ev bina edecektir. Bunlar şu namazlardır: Sabah namazından önce iki rekat, öğleden önce dört rekat, öğleden sonra iki rekat, akşamdan sonra iki rekat ve yatsıdan sonra iki rekat." (Tirmizi, Salât, 189; Nesâî, Kıyâmül-Leyl, 66; İbn Mâce, İkâme, 100)

Düşman süvarisi kovalasa bile sabah namazının iki rekât sünnetini terketmeyin." (Ebu Davud, 2/301, no: 1258; Ahmed b. Hanbel, 2/405)

"Sabah namazının iki rek`at sünneti, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır."

Müslim, Müsâfirîn 96

Yine Müslim'in bir rivayetine göre sabah namazının sünneti hakkında:

"O bana bütün dünyadan daha değerlidir" buyurdu.

Müslim, Müsâfirîn 97

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.