-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Dental İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer

ads
ads
Dental implant tedavisi, ağız içinin detaylı bir şekilde muayenesi ve radyolojik muayene(3d volumetrik muayene tomografi ve panoramik röntgen) sonrasında gerekli olan çene kemiği bölgelerine uygun implantların yerleştirilmesi ile başlar. Tedavi genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir.

Dental İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer


Dental implant tedavisinden 7 gün kadar sonra hasta dikişlerin alınması amacıyla tekrar diş hekimine görünür. Kontrol esnasında hekimin dişlerdeki iyileşmeyi yeterli görmesi durumunda hastaya özel geçici bir protez hazırlanır. Hasta, ortalama 3 ay boyunca daimi protezlere göre daha basit bir yapısı bulunan bu protezleri kullanır.

Çene kemiğine yerleştirilen implantların kemiğe bağlanabilmesi için yaklaşık 3 aylık bir süreye ihtiyaç vardır. Ancak bu süreç, tedavide kullanılan implantların markasına, bu implantların yerleştirildikleri çene kemiği bölgesine, kişinin genel sağlık durumuna, işlem esnasında eğer uygulanmışsa kemik tozuna bağlı olarak, 2-6 ay arasında değişiklik gösterebilir.

Hastadaki çene kemik kalitesi yüksekse operasyondan hemen sonra sabit implantların yapım aşamasına da geçilebilir. Bekleme süresini takiben ilk olarak implantlar radyolojik muayeneden geçerler. Ardından da protetik aşama başlar. Hastalara özel planlanmış protezlerin hazırlandığı bu süre, 1-2 hafta sürer. Hastanın durumuna göre 1-2 gün içerisinde yapımı tamamlanan protezler de mevcuttur.

Dental İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer 1

İmplant sonrası aynı seansta dişlerim takılabilir mi?
  • Yoğun iş temposu bulunan ve bu yüzden dişsiz kalmak istemeyen hastalar için implanttan ortalama 7 gün kadar sonra geçici protezler takılabilir. Bu protezler, dişetleri ve komşu dişlerden destek alan, implanta hiçbir şekilde bağlanmayan basit yapılı protezlerdir. Hasta, 3 ay bu geçici protezleri kullanabilir.
  • İmplant tedavisi sonrasında geçici dişleri takılan hasta, rutin yaşantısına geri dönebilir. 2-3 haftalık süre sonrasında ise hastanın kalıcı dişleri hazırlanır. Uygulama için hastanın kemik kalitesi yüksek olmalıdır. Aynı zamanda implantın kemik içindeki stabilizasyonu da oldukça iyi olmalıdır. Kemik kalitesi ve implant stabilizasyonunun iyi olmaması durumunda çiğneme yüküne dayanamayan implantlar, kemik ile bağlantı kuramayabilir ve implantlar kaybedilebilir.
  • Zamanı kısıtlı olan ve 3 ay beklemek istemeyen hastalara implantla aynı seansta protezler de takılabilir. İmplant tedavisiyle aslında çene kemiği ile implantların biyolojik açıdan bağlanmaları hedeflenir. Lakin estetik açıdan dişsiz kalmak istemeyen hastalara implantla aynı gün implant üstü protezler takılabilir. Bu durumda diş hekimi, olası risklerle ilgili olarak hastasını bilgilendirmelidir.
Dental İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer  3



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.