-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Sıkıntıda ve Zorda Olan Mümine İnşirah Suresi

ads
ads
İnsanoğlunun dara düştüğü, sıkıntıda ve dertli olduğu zamanlarda başvurabileceği, dayanak bulabileceği tek yer yüce yaradandır. Yoku var eden Allah’ ın bağışlayıcı ve şefkatli gölgesinden medet ummak, insanın bu sorun ve sıkıntılarından kurtulabilmesi için tek yoldur. Her durumda her zaman bağışlayıcı ve şefkatli olan yüce yaratıcının bu gayelerine ulaşabilmeleri noktasında sunduğu geniş imkanlarda bulunur. Sıkıntıda ve darda olanlar feraha ermek, gönlünün genişlemesini sağlamak ve huzur bulmak için halk arasında Elemnesrahleke olarak da bilinen sureyi okuması önerilir.

Sıkıntıda ve Zorda Olan Mümine İnşirah Suresi


Ferahlamaya yardımcı olan İnşirah suresi Kuran’ı Kerim’ in inen 94. Ayeti olurken, toplamda 8 ayetten oluştuğu biliniyor. Duha süresinin ardından inen bir suredir. Günümüzde İslam dünyasında toplumlar tarafından bu ferahlık sağlayan sure için Şerh Suresi ve Elem Neşrah suresi şeklinde de isimlendirmelerin İslamiyet tarihi boyunca yapıldığı görülmüştür.

İnsanın yaşamında rızkının bollaşması, elem ve kederden arınması, kötü ruh halinden sıyrılabilmesi gibi konularda imkan sağladığı gibi İnşirah suresi okuyan kişilerin işleri daha da kolay bir hale gelir. Bununla birlikte fazilet ve etkileri geniş yelpazelere ulaşan sureyi okuyanların hafızaları güçlenir, tembellikten kurtulur, kalp sorunlarından kurtulur ve nefes darlığından kurtulur gibi çok önemli insan bedeninin fizyolojik sorunlarına da şifa etkisi oluşturur. İnşirah suresi faziletleri ile ilgili her detayı bilmek, ihtiyaç durumuna düşüldüğünde yardım alınabilmesi açısından çok önemlidir. Kalbin iman ile ferahlatılması, hikmet ve bilgi ile aydınlık yaşaması ve günahlarından arındırılması gibi bir etki olur. Bir müminin sıkıntılarından kurtulabilmesi ve imanını kaybetmemesi için her zaman ve her koşulda bu surenin Duha suresi ile benzer şekilde motivasyon kaynağı olduğu ilim sahibi kişilerce belirtilir.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.