-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Sohbet Nedir?

ads
ads

Sohbet Nedir ve Kısımları Nelerdir?


1. Sesli Sohbet. Dini sohbet
2. Sesli gereksiz sohbet.
3. Sessiz sohbet:


1. Sesli sohbet: Hocalar, vaizler ilmi derecesi olan bilgili alimler, mollalar, zahiri alimler vs. Bu tür sohbetler gerekli insanlar bilmesi ve öğrenmesi gerekenleri bilmesi için
dinlemesi güzeldir ve faydalıdır. bilmediklerini öğrenmek için sohbetleri dinlemek kişiye sevap ve bilgi kazandırır. Ancak dikkat ederseniz vaizler sohbetlerini ederler ve peşinden gelen bastonundan başkası değildir.

2. Sesli ama gereksiz sohbet: Buda insanlar arasında konuşmalar, dünya kelamı, o insan ne yaptı bu ne yaptı, işler nasıl vs. İlerisinde tabi dedi kodu, günah içinde sohbet devam eder bu yüzdende insan günahlar içine batmış haberi olmamıştır. Sohbet meclisinde yak hak konuşulması laızm yada susulması.

3. Sessiz sohbet. Bu sohbet çok önemlidir. Sessiz sohbet anlamak her insan için kolay olmayabilir. Genelde Sadat-ı Kiramlar konuşmalar hal dili ile sünneti seniyyeyi yaşarlar ve yayarlar.
Sessiz sohbeti anlayan oradan ayrılmak istemez ve hep dinlemek ister o anda manevi hallere girer, yeri gelir cezbe hasıl olur, cezbe anında ise kişinin kendini tutması lazım ancak tutamazsa ses çıkarır ve kendi de hatırlamaz zaten.

Kamil-i Mürşidler genelde sohbet etmez denilir ama en çok sohbeti eden aslında bu büyük evliyalardır. Onlarca kişi toplanmış namaz kılınmış ve şeyh hazretleri müridlerine dönmüş nazar ediyor ancak sohbet etmediğini düşünen kişiler acaba neden hiç sohbet etmiyor diyebilirler.
Bunun nedeni sessiz sohbet olması ve anlayan kişile sessiz sohbette bir oda dolusu kitap okumuş kadar sohbet dinlemiş gibi nasiplenir.

İkinci olarak sofiler cezbelidir. Şeyh hazretleri sohbet edecek olsa bile sesinin çıkası ile birlikte orada bulunan sofiler cezbeye geleceğinden sohbeti dinleyemezsiniz çünkü cezbe sesleri o kadar çok olur ki sohbet edilemez olur.

Önemli olan sessiz sohbetten istifade edebilmektedir. Ve sonra bakınız ki sessiz sohbet eden sadat-ı kiram ve gidişinin peşinden koşan onlarca insan.

Sohbet Nedir?


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.