-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Deniz Çakır (Başörtülü Kadınlara Hakaret Etti mi?)

ads
ads

Başörtülü Kadınlara Hakaret Ettiği Söylenen (Deniz Çakır)

Deniz çakır gerçekten hakaret, taciz etti mi? Deniz Çakır hakkında çıkan bu haberler doğru mu,  yalan mı? Deniz Çakır'ın menajerinden gelen açıklama ve detaylar haberimizde. 

Başörtülü Kadınlara Hakaret Ettiği İddia Edilen Deniz Çakır..


Konuyu yazma gereksinimi duydum. Teknolojinin gelişmesi ve bazı olayların hemen sosyal medyada (özellikle  Facebook ve Twitter'da) yayılması çok hızlı oldu. İnsanlar bir resim paylaşıp altına istediğini yazabiliyor. Ve bazı gruplar İslam adı altında kurulan gruplar genel olarak samimi olarak gördüğüm ancak takipçilerinin içinde iyisi de var kötüsü de ancak bir paylaşım gördüm ve kendisini yeni tanıdığım bir sanatçı imiş. Dizilerde oynayan ancak ben bihaberdim. Her neyse sanatçı falan olması ve olmaması bu durumda önemli değil biz insana bakarız.

Deniz Çakır Kimdir? Kısaca Biyografi:


Deniz Çakır, 31 Aralık 1982 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Aslen Trabzonludur. Ankara, Ayrancı Süper Lisesi'nde okudu. Lisedeyken bir gün gittiği tiyatroda Zeynep Eronat'ı seyredince oyuncu olmaya karar vermiş. Hacettepe ÜniversitesiAnkara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Kendisine bu dönemde Cihan Ünal hocalık etmiştir. Konservatuvar öğrencisi iken Ankara Radyosu'nda, radyo tiyatrosu yaptı ve radyo reklamı seslendirdi. 2004 yılında okuldan mezun olunca İstanbul'a taşınmıştır.çç

Deniz Çakır Kadınlara Hakaret Etti İddiası.


Ünlü sanatçı 'Deniz Çakır' geçen günlerde sosyal medyada hızla yayılan ve başörtülü 6 kadına hakaret ve tacizde bulunduğu iddiası ile sosyal medya gündemine oturdu ve gruplarda paylaşıldı birçok insan kötü söz ile itham etti. Kınadı, karaladı vs vs vs. Bunu yapanlar ise ne yazık ki muhafazakar kesim. Sakın yanlış anlamayın ben muhafazakar kesimi ne kınıyorum ne kötülüyorum ama hak neyse onu söylemek benim görevim. Çünkü bu kendini bilmez insanlar bir Müslümanın davranması gerektiği gibi davranmıyor. Küfürler, kötü sözler ağza alınmayacak sözler vs. Bende diyorum ki "Arkadaşlar ilk önce bir araştırın hemen zıplamayın her gördüğünüz şeye inanıp sinirlenmeyin sakin olun. Bu haberin aslı astarı var mı? Ve sakın laf taşımayın, kötü söz söylemeyin, kişinin imanı ile ilgili sözler etmeyin vs vs" Müslüman mı değil mi bilemem zatende bu bizi ilgilendirmez herkesin kendi seçimi biz insan olmasına bakıyoruz "Haşa Allah'a, Rasulüne, dostlarına hakaret ederse o zaman tabi ki tepkimizi koyarız. Ama ilk olarak bir şey gördüğünüz zaman araştırın bakalım bu haber gerçek mi ne kadar doğru, zıp diye atlama olayı var artık herkes sosyal medyada ne görürse ona inanıyor.

Deniz Çakır (Başörtülü Kadınlara Hakaret Etti mi?)


Tamam Video ve görüntü olsa diyeceğim ki doğrudur. Ve elde kesin ve net kanıt yok bu yüzden bir insanı kim olursa olsun suçlamanın mantığı özellikle Müslümanlıkta yeri var mı? Deniz Çakır hanım gerçekten bunu yaptı mı? Eğer yaptı ise 6 başörtülü kadına veya kadınlara "burası Arabistan'mı ne geziyorsunuz burada gibi sözler itham edildiği ve resimlerinin çekildiğini söylemekteler" Ve kendisinin alkolü biraz fazla aldığından sarhoş olduğu söylenmekte. Diyelim ki bunların hepsi doğru. Bizde iF ailesi olarak diyoruz ki, her insan hata yapar, hatasız olan günahsız olan sadece Peygamberlerdir. Bizler aciz insanlarız ve kendimizi ve Deniz Çakır vb gibi kişilere dil uzatanlara, dil uzatan sözde Müslüman kişiler sanki cennetle müjdelenmiş gibi tertemiz hatasız günahsız biri kendini görüp kendi günahların unutup başkasının bir hatası için bir iki söze binlerce söz ediyorlar. Ey Müslüman evlatları doğru mu bu yaptıklarınız? Bu haber doğru olsa bile laf taşımak nerede görülmüş, Müslüman laf taşır mı, dedi kodu yapar mı veya bir kişinin ayıbını örtmesi gerekirken onu ifşa edip yayması ne kadar doğru? Biz zahmet herkes kendine baksın. Ama şunu da bilin ben başörtülülere laf edilmesine tabi ki karşıyım. Allah'ın emridir ancak sadcece kafasına başörtü takmak değil tamamen bir tesettür. Yani bende laf ettirmem. Tesettür ile başörtüyü ayırt etmemiz lazım. Başlar örtülüp başka yerler açılırsa sizce açık olan mı daha kötü yoksa başı örtülü ama giyinip çıplak mı? Neyse onuda hadis-i şeriflerle sizlere izah etmeden önce. Dikkatimi çeken olay ve sosyal medyada dolanan yazı ve görsel yukarı da paylaştım ama bir kelime dikkatimi çekti. Ve "başörtülü" ibaresi tam olarak şöyle haberlerde geçen.

"Deniz Çakır'ın gittiği bir Kafe de yan masada oturan 'BAŞÖRTÜLÜ' kadınlara dönüp, "Burası Arabistan mı? Ne geziyorsunuz burada!" diyerek sözlü tacizde bulunduğu ve ve ardından kadınların fotoğrafını çekmeye çalıştığı ileri sürüldü."

Yukarıdaki haberlerde geçen bu genel söylemde dikkat çeken kelimeyi kırmızı ile işaretledim.  Başörtülü neden bunun üstüne basa basa  servis ediyorlar ki,  6 kadına  hakaret etti denilse ve  burası Arabistan'mı dense gene anlarız. Sonuçta ortada bir hakaret var ise  ister örtüsü olsun ister çıplak biz haklı veya haksıza bakarız yani  başörtüsü var mı  yok mu diye ayrım yapmayız.  Şunu belirteyim insanlar beni ateist, deist, din düşmanı  veya kafir bile ilan edebilirler ancak ben Hamd olsun Yüca  Allah'a (c.c) Müslüman ve İmanlıyım.  Ve burada  ben sarıklı, cübbeli, sakallı, sakalsız,  örtülü, örtüsüz Müslüman kardeşlerimi  uyarıyorum.  Dünden beri  sinirim  tavan yaptı. Kadın yani Deniz Çakır bir kelam etmiş (haber gerçek ise) Zaten dikkat ederseniz başörtüsüne de hakaret yok ne işiniz var burada demiş ve orasını tahmin ediyorum oldukça  lüks bir  mekan olduğu  belli. Yani habere göre başınıza bunu niye bağladınız dememiş ki?  Neyse sorun bu değil  habere göre ortada hakaret var ve ucu gene  başörtüsüne dokunuyor. Ama ben kesin ve net bilgi edinmeden ne adı geçen sanatçı hanımı nede  başötülü lüks mekanda keyif yapan bacılarımız arasında o haklı bu haklı diyemem.  İki tarafı da dinlemek lazım. tek taraftan bakarsak tabi Deniz Çakır haksız bulunacak.

Oldu ki diyelim içkili ve tam olarak bilinci yerinde olmadan ve o cesaretle ani bir atak yaptı ve onlar  o anda ona sinir tepkisi  yaptı ve  hakaret etti. Bu bir hata ve yanlış  ve zaten kendisi ayıldıktan sonra  da hatasını anlamıştır (haber doğru ise) Ve o 6 kadında  hiç mi cesaret yok muş bir kadına en azından güzel sözler ile  kibarca   yaklaşarak durumu anlatmamış yada en basitinden kısasa kısas olarak ona kızmamışlar.  Neden ki?  Müslüman Allah (c.c) korktuğu sürece kimseden korkmaz. Bir kaç sorum var ziyaretçilere  ve bu yazımı okuyanlara:


  • O mekan içkili bir mekan mı?  Eğer içkili ise ne işi var o  6 hanımın orada ve yanında eşi  falan damı  yoktu. Var ise eşi o arada ne yapıyordu?
  • Eğer o mekan içkili değil ise ve eş veya mahremi yanında yok ise  o  6 kadın neden o kadar lüks ve ünlülerin olduğu mekan içinde kendilerine laf geleceğini tahmin edeceğini düşünüp de girdiler.
  • Bu haber  yalan ise, Deniz Çakır'a atışan iftiralar,  ağza alınmayacak sözler, imanı ile ilgili sözler,  gıybet, edepsizlik eden Müslüman kardeşlerim nasıl bunun hakkını ödemeyi düşünüyorsunuz.
  • Eğer bu haber gerçek ise;  Ey Müslüman kardeşlerim neden Deniz Çakır için hata etmiştir, her insan  hata yapar, en kötüsü benim diyerek kendi günahlarına bakarak karşısındakine söz etmemek dururken ve beddua etmek yerine, hayır dua etmek daha iyi değil mi.  Olur öyle bir ana gelir ki Allah duanızı kabul eder ve O kişi helak olup Cehenneme giderse (bu sizi çok mutlu eder biliyorum) hiç üzülmezmisiniz? keşke hayır dua etseydim "Allah bu hanımı En iyi kullarından eylesin  hidayet versin" diye duada bulunsaydım dermiydiniz?
  • Adını anmadan önce oluşan manevi çoşku, cezbe ve aciz bir şekilde  piş günahkar ellerimden çıkan ve   İsmini hatırladıkça ve  yazdıkça herşeyin bir anda güzelleşmesi ile özür dileyerek Ya Rasulallah (Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v) Müslüman olmayan  Müşriklere bile kolay kolay beddua etmemiştir bir kaç yer hariç.  Ve İslam'a  girmeleri için  ne kadar sıkıntı ve üzüntü, keder  çekerek kim bilir kaç kez  müşriklere tebliğde bulundu.  Bir kişinin İman dairesi içine  girmesi için.  Ey sözde müslümanlar "Rasullallah (s.a.v) soyundan ne diye gitmezsin ama çok seviyorum demesini bilirsin, sözde kalır o.  Sevgini belli edeceksin.  Sana kötülük edilse de sen iyilik edeceksin.  Beddua etmek  doğru değildir olur ya o dua sana dönerde helak olursun.  Küçük gördüğün ise bir bakmışsın nur saçıyor etrafa.  Neden en azından  şöyle dua etmiyorsunuz.  Allah'ım bizleri de  bu durumdaki hanımlarıda   istikamet'e ulaştır. Eğer Müslüman değilse İman nasip et, Günahlarımızın  tümünü  bağışla diyerek hem kendinizi hemde  helak olmasını istediğiniz  kişi için bu daha iyi  değil mi?  Efendimiz  (s.a.v) Kaç yıl çile çekti bir kişi dahi  olsa  Cehennem atesinden kurtulsun İman etsin diye.  Sizdeki bu kibir, ucub ve cahillik ne diye.  Belki senin vesilen ile insanlar İslam dairesine girecek ve bu sana kıyamete kadar yetecek.  Kişinin cehenneme  girmesi yanması sana bir  şey kazandırmayacak ancak tabi  sevineceksin bu durumdan buda Yakışmaz abiler ablalar, kardeşler,  amcalar, dayılar, teyzeler, halalar vs. Neyse  önemli olan adam olmak bunun içinde illa edep illa edep..  Edep yoksa kaç o adamdan yoksa eder seni edebinden (iF)
  • Deniz Çakır neden o kadınların resmini çekme gereksinimi duymuş? Neden onların resmini çekmek istemiş. Bu sorunun cevabını çok merak ediyorum ve gerçekten bir insan neden resim çeksin ki?  yani tanımadığı kızdığı birinin acaba mekan onlara  uygun değil miydi? Yoksa başka bir sebep mi vardı? Bunları da bilmek gerek.
  • Fotoğraf çekilmeye çalışılan veya çekilmiş olma ihtimali ile o  fotoğraflar nerede, kanıt istiyorum. 
  • Son olarak İslam'a dinimize hakaret edilmediyse sadece bir kişinin bir kişiyi mekandan kovma nedeni Arabistan'a git demesine (başörtüsüne laf etmediyse inkar etmediyse, Allah'ın (c.c) emrine bir harf dahi muhalefet etti ise o zaman durum  değişir) neden bu kadar sinirlendiniz. bence de  madem orası lüks ve bir  çay  50  tl ise bu kişilerde zengin ise Mekke Medine  gibi  Kutsal mekan dururken ne işleri var orada...Haber doğru ise Deniz Çakır  aslında tebliğ yapmış bilmeden. Biz Müslümanlar  keyfetmek için yaratılmadık. masivadan uzak durmamız gerek ilk önce ben.  Ha illa birine sövecekseniz bana sövün zaten bana da çok kızarsınız bilirim,  beni münafık da ilan edebilirsiniz belki belki kafir bile belki başörtü düşmanı ne derseniz diyin hakkım hepinize helal ama günaha  girmenizi istemiyorum. 
  • Son olarak  bu hanım efendi  eğer başka bir dini inanca sahip ise kul  hakkını öbür dünyada nasıl ödeyeceksiniz? 
  • Şehitlerin dahi tüm günahları  o anda    affedilirken  kul   hakkı durur. Ancak bunu Allah (c.c) en iyi bilir, biz ancak Allah'ın bize  öğrettiği kadar biliriz. Hamd olsun Allah (c.c)
  • Allah Ümmeti Muhammed'den Razı olsun hepinizden  razı olsun günahlarınız  affolunsun sizlerin hatrınıda benimde günahlarım mağrifet olsun affolsun ve Yüce Allah (c.c) benden de razı olsun.


Deniz Çakır başörtülü kadınlara hakaret etti mi menajeri konuştu!


Bu iddia karşısında Çakır'ın menajeri Seda Sertbaş, oyuncunun sette olduğunu, basına servis edilen fotoğrafların ise arşiv olduğunu belirtti. (Eğer bu iddia yalansa zaten çok kolay şekilde o anda yaşanan saat zaman bellidir elbet bir kamerada görüntü vardır)

Bir kaç Hadis-i şerif:

Kovuculuk afetinden kurtulmak için, söz getirene karşı şu altı şeyi yapmak gerekir:
1- Ona inanmamalı. Çünkü söz getiren fâsıktır. (Fâsıka inanılmaz. Sözü ile hareket edilmez. Kovucunun sözlerini kabul etmek, kovuculuktan daha kötüdür) buyurulmuştur.

2- Onu bu münkerden nehyetmeli. Çünkü Allahü teâlâ (Münkerden nehyet) buyurdu. (Lokman 17)

3- Onu sevmemeli! Çünkü söz taşımak günahtır. Günahkâr sevilmez. Onu düşman bilmeli!

4- Söz getirdiği kimseye acaba hakikaten söylemiş mi diye suizanda bulunup da ona kötü gözle bakmamalı! Çünkü suizan haramdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Suizan etmeyin! Suizan, yanlış karar vermeye sebep olur. İnsanların gizli şeylerini araştırmayın, kusurlarını görmeyin, münakaşa, haset ve düşmanlık etmeyin, birbirinizi çekiştirmeyin, kardeş gibi birbirinizi sevin!) [Müslim]

Getirilen sözün doğru olup olmadığını araştırmamalı! Çünkü tecessüsü, günahları araştırmayı, Allahü teâlâ yasak etmiş,(Birbirinizin kusurunu araştırmayın) buyurmuştur. (Hucurat 12)

6- Getirilen söz hakkında kimseye bir şey söylememeli! Eğer söylenirse, başkasının perdesi yırtılmış, günahı meydana çıkarılmış olur. Kusurları gizlemeli, açığa vurmamalı. Çünkü hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Arkadaşının kötülüğünü gizleyenin kusurları, kıyamette gizlenir.)[Taberani]
(Arkadaşının aybını görmeyip gizleyen, Cennete gider.) [Taberani]

(Arkadaşının aybını açığa vuranın aybı açığa çıkar. Hatta evinde bile rezil olur.) [İbni Mace]

Gıybet yaptığınız, küçük düşürmeye kalktığınız kişilerden gözünüzü yummadan gidip helallik alın.

Bu yazı hızlı bir şekilde yazıldığından dolayı imla  hataları  vardır. Bu sebepten ötürü kusurumuza bakmayın ve yazımızda bilmeden de birilerini inciecek sözler sar ettiysek haberdar edin  düzeletelim.  Hakkınızı  helal edin.  Saygılar.  iF Ailesi

Yazan: İbrahhim Fırat (Set by Narko) iF

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.