-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » 2019 Yılında E-Faturaya Kimler Geçmek Zorunda

ads
ads

Teknolojinin önlenemez gelişim hızı, günümüz modern yüzyıl dünyasında yaşamın her alanında dijitalleşmenin etkin bir şekilde yaşandığı görülüyor. Gündelik yaşantının her alanında dijitalleşmenin etkilerinin görüldüğü günümüzde kurumsal ve resmi faaliyetlerde de etkin bir şekilde dijitalleşme hareketi yaşanıyor. Özellikle de Türkiye’de devlet uygulamaları ve resmi işlemler konusunda dijital çalışma alanları oluşturuluyor. Bunun en önemli detaylarından birisi de ekonomik sistemin temel parçalarından birisi olan faturaların dijitalleşmesidir. ‘E-Fatura’ olarak adlandırılan faturaların dijital ortamda hazırlanması hem daha modern bir işlem yapısı oluşturuyor hem de gereksiz kağıt tüketiminin hafifletilerek, çevrenin korunmasına yardımcı oluyor. Ancak e-faturaya geçiş sürecine ilişkin olarak özel işletmeler açısından önemli sorular gündeme gelebiliyor. Bunların başında da 2019 yılında e-faturaya kimler geçmek zorunda olduğu sorusu gelmektedir.

Devlet tarafından çıkartılan yasa ile birlikte belirli vergi mükelleflerinin e-faturaya geçişleri 2019 yılı itibari ile zorunlu hale geliyor. Ancak bu noktada 2019 yılında e-faturaya kimler geçmekzorunda yani zorunlu e-fatura kapsamında hangi vergi mükelleflerinin bulunduğu en fazla merak edilen konulardan birisini oluşturuyor. Yasaya göre 2014 yılı ya da sonrasındaki takip eden süreçte brüt satış nezdinde hasılatı 10 milyon TL’yi aşan tüm kurum ve kuruluşların e-fatura mükellefi olmaları zorunludur. 421 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu kapsamında e-fatura mükellefi olan kurum ve kuruluşların bu aşamada ortaya çıkan e-fatura sistem ihtiyaçları ve bu fatura tipinin uygulanmasına ilişkin destek çözümleri noktasında Türkiye genelinde faaliyet gösteren kurumsal ve profesyonel destek hizmetleri bulunuyor.

2019 Yılında E-Faturaya Kimler Geçmek Zorunda


Kurum ve kuruluşların uzun yıllardır fatura işlemlerinde yaşadıkları problemleri tamamı ile ortadan kaldırmakta olan e-fatura sistemi dijitalleşmenin tüm avantajlarının önemli bir fonksiyonellikte yakalanmasına yardımcı oluyor. Fatura kaybolması, fatura çıktısı alınması ve buna bağlı ortaya çıkan sorun ve ek maliyetler gibi tüm faktörlerden doğrudan kurtulabilmek mümkün oluyor.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.