-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Sosyal Güvenlik Uzmanı

ads
ads
Çalışanların haklarının korunmasında sosyal güvenlik uzmanı devreye girer. Sosyal güvenlik uzmanları çalışma ortamının risksiz bir hale getirilmesinde etkili bir rol oynar. Bizler bu makalemizde size bu konuda aydınlatıcı ve genel olarak konu üzerinde belirli bir düzeyde bilgi edinebilmenizi hedefledik.

Çalışanların herhangi bir şekilde sağlıklarını tehlikeye atamamaları son derece istenilen bir durumdur. Ülke olarak kimi zaman karşılaştığımız işçi kazalarına artık bir dur demenin zamanı geldi. Devlet de bu alanda çalışanların sağlıklarını korumak için bir takım önlemler aldı. Bu önlemlerin değerlendirilmesinde ise sosyal güvenlik uzmanı etkin bir rol oynar. İş verenlerin çalışanların haklarını koruyup korumadığı ya da iş yerlerinde ne gibi önlemler aldıkları sosyal güvenlik uzmanı tarafından değerlendirilir. Bu uzmanların da etkili bir şekilde faaliyetleri sayesinde artık istenmeyen durumlar ile karşılaşılmaz. Sosyal güvenlik uzmanı bir iş yerindeki tüm risk unsurlarını değerlendirir. Bu sayede de hem çevre için hem de çalışan için en uygun ortamların iş veren tarafından oluşturulması sağlanır. Aksi takdirde iş verenler ciddi yaptırımlar ile karşı karşıya kalır.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Hakkında Bilgi

Kimlerin sosyal güvenlik uzmanı olacağı ve bu mesleğin tamının ne olduğu pek çok kişi tarafından merak edilir. İş yerlerinin standartlarının yükseltilmesi sosyal güvenlik uzmanı tarafından ayarlanır. Böylece iş yerlerindeki olumsuzlukların önlenmesi sağlanır. Eğer iş yerleri yeterli derecede donanıma sahip değilse de bu durumda gerekli yaptırımlar uygulanır. Bu yaptırımlardan ilki işi durdurmadır. Çalışanların güvenli olduğu ortam tekrar iş veren tarafından sağlanana kadar iş yeri kapatılır. Ayrıca iş durdurma ya da iş yeri kapatmanın dışında idari cezalar da devlet tarafından uygulanılan yaptırımlar içerisinde değerlendirilir. Bu nedenle de sosyal güvenlik uzmanı tarafından hazırlanan rapor son derece önemlidir.



Sosyal güvenlik uzmanları bu konuda gerekli eğitimi almış kişilerden oluşur. Her zaman profesyonel şekilde iş yerlerinin ve çalışanlarının eksiklikleri raporlaştırılır. Ayrıca ihtiyaç halinde iş verenlere ve çalışanlara iş sağlığı konusunda gerekli eğitimler de sosyal güvenlik uzmanı tarafından verilir.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Çalışma Alanları

Sosyal güvenlik uzmanı sadece iş yerlerinin ortaya çıkardığı risk durumlarını incelemez. Ayrıca sosyal güvenlik sistemleri ve bu sistemlerin nasıl uygulandığı da uzmanların iş sorumlulukları alanına girer. Sosyal güvenlik uzmanı iş yerlerindeki çalışanların sosyal güvenlik hizmetlerinden ne ölçüde yararlandığı konusunda da inceleme yapar. Sosyal sigorta konusunda yardım almaya hak kazanma yükümlülükleri ve bu yükümlülüklerinin incelenmesinde de rol oynar. Kurumsal stratejilerin belirlenmesi konusunda da iş verenler sosyal güvenlik uzmanlarından yardım alabilir.

Dilerseniz daha fazla bilgi için adresini ziyaret ederek canlı sohbetten istediğiniz zaman destek alabilirsiniz.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.