-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Apple’dan Büyük Hamle

ads
ads
Shallwe teknoloji haberleri konusunda bu hafta Apple konusuna değineceğiz. 25 Mart tarihinde yeni teknoloji ürünlerini tanıtmak için etkinlik düzenleyen Apple çok farklı bir şey yaptı. Bu etkinliğin öncesinde AirPods 2, iMac, iPad modellerini tanıtan Apple yaptığı etkinliği sadece bomba abonelik servislerine ayırdı. Bazı abonelik servisleri birçok kişiyi şaşkınlığa uğrattı. O abonelik servislerinin özellikleri de kısaca şöyle;

Apple News+ Bir Adım Öteye Taşındı

Henüz ülkemizde Apple kullanıcıları faydalanmasa bile Apple’ın sahip olduğu bir News(haber) uygulaması var. Fakat Apple şirketi bu uygulamayı bir adım ileriye götürdü ve geliştirdi. Aylık ödemesi 10 dolar ile üyelik olunan Apple News+, çok daha büyük bir konseptle geniş bir haber ağı sunmaya hazırlanıyor. Apple bu uygulama sayesinde birçok insanın haber alma ağını genişlettiğini ve sadece bu uygulamanın yeterli olacağını söylüyor.

Apple’dan Büyük Hamle


Bu yeni uygulama ile birlikte artık dergilerin büyük bir çoğunluğu Apple’a giriyor. Apple News+’ta 300’e yakın dergi yer alıyor.

Herkesi Heyecanlandıran Apple Kart

Apple düzenlediği etkinliğinin en heyecan ve en şaşırtıcı ürünü Apple Kart oldu. Bankacılık ve finans sektörüne de bu sayede el atan Apple, abone olan kişilere kendi kredi kartını kullandıracak.

Bildiğimiz kartlardan çok farklı olan Apple Kart’ın üzerinde kişilere ait hiçbir bilgi yazmıyor. Ayrıca internet alışverişleri için bu kartı kullanan kişiler Apple Pay üzerinden yüzde 2 oranında geri ödeme alabilecek. Ayrıca, Apple satın alma alışverişlerinde bu kartı kullanan kişiler bu geri ödemeyi yüzde 3 üzerinden geri alabilecek. Sadece bu kartın kullanılmasında bile geri ödeme oranı yüzde 1’e düşüyor.
Apple Kart kullanıcıları çok daha uygun faiz oranlarından yararlanacak. Ayrıca Apple Kart’ın herhangi bir aidatı gibi bir ücreti söz konusu olmayacak. Tanıtımı yapılan Apple kartın, Haziran ve Temmuz gibi piyasaya sunulacağı bildirildi.

Akıllı TV’ler İçin Apple TV+ Geliyor

Apple TV bu yeni uygulamasıyla Netflix’e rakip olurken, bu uygulama ile birlikte akıllı TV’lere ve Mac bilgisayarlara da giriş yapıyor.  Apple TV+’ın birçok tanınmış televizyon markaları ile sözleşme imzaladığı verilen bilgiler arasında yer alıyor. Apple tarafından verilen bu bilgilere göre TV+, LG, Sony ve Samsung gibi birçok televizyon modellerinde hizmet vereceğini bildirdi. Netflix benzeri bir uygulama olan ve Netflix’e rakip olarak görülen Apple TV+’da birçok ünlü Hollywood yıldızının da bulunduğu çok farklı ve zengin içerikler olacak. Ayrıca Apple’ın TV+ uygulamasını ilk defa kullanan üyeler için ilk bir ay ücretsiz kullanım deneme hakkı sunacak. Daha sonrası için fiyatı ise aylık 10 dolar olarak belirlendi. Ülkemiz için bu fiyat kesin olmamakla birlikte aylık ücretinin ne kadar olacağı bilinmiyor. Bu uygulama ile Netflix’e büyük bir rakip olacağı söylemler arasında yer alıyor.




Apple Arcade Sayesinde Oyun Oynayanlara Kolaylık

Ücretli oyunların bir çok bağımlı oyuncuları olmasına karşılık, ücretli olmasından dolayı belli kitlelere hitap etmesi ancak bu oyunları oynayanlar tarafından çok beğenilse ve çok fazlasıyla sevilse bile  ücretli oyunların, ücretsiz oyunlarla rekabet etmeleri çok zor neredeyse imkansız hale gelmesinden dolayı en iyi ücretli oyunlar maalesef sadece küçük bir kitleyle sınırlı kalmak zorunda kalıyor.

Asıl Hedeflenen Hizmet

Apple bu çözümü Arcade ile bulmuş görünüyor. Yalnızca bir aboneliğe sahip olmanın getirdiği kolaylık sayesinde, App Store’un bir milyardan fazla oyun müşterisini bu oyunlarla buluşturmayı amaçladığı söylenen bilgiler arasında yer alıyor. Bu uygulama Apple TV, mobil ve masaüstü için sunulan bir abonelik hizmeti olması milyonlarca oyun severlere hitap ediyor. Bu Apple uygulamasının asıl hizmetinin hedeflediği, oyun severlerin oyun başına sadece bir kere olacak şekilde satın alma yaparak, bütün Premium oyunların oynayabilmesini amaçlıyor.

Tüm içerikler için; https://www.shallwe.com.tr/


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.