-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Gıda Ambalajları Nelerdir ve Ambalaj Firmaları İstanbul

ads
ads

Bir ürünün korunması, saklanması veya satış amacıyla sergilenmesi için içine konulduğu kaba verilen isimdir. Ambalajlar kullanım amaçlarına göre kumaş, plastik, naylon, alüminyum gibi materyallerden üretilebilir. Ayrıca müşterinin ihtiyaçları doğrultusunda baskılı – baskısız, valfli – valfsiz, pencereli – penceresiz, körüklü – körüksüz olarak da farklı çeşitlerde üretimi gerçekleştirilebilmektedir.

Gıda Ambalajları Nelerdir ve Ambalaj Firmaları İstanbul


            Ambalajlar 2 farklı şekilde kategorize edilebilmektedir. İçerisine konulacak ürüne göre ve fiziksel farklılıklarına göre. İçerisine konulacak ürüne göre ambalaj türleri:

·         Baharat Ambalajları,
·         Kuruyemiş Ambalajları,
·         Şekerleme Ambalajları,
·         Kahve Ambalajları,
·         Bitki Çayı Ambalajları,
·         Bakliyat Ambalajları,
·         Kedi – Köpek Maması Ambalajları
şeklinde özetlenebilir.

            Fiziksel farklılıklarına göre ise ambalajlar:
·         Doypack Ambalajlar,
·         Yan Körüklü Ambajlar,
·         Kare Tabanlı Şeffaf Poşet,
·         Yandan Körüklü Şeffaf Poşet,
·         Üç Kenarı Kaynak Vakum Poşet,
·         Retort Ambalaj,
·         Dikey ve Yatay Doluma Uygun Rulolar,
şeklinde sıralanmaktadır.

            Özellikle gıda ürünlerini muhafaza eden ambalajların üretiminde kullanılan 3 temel materyal bulunmaktadır. Bunlar plastik,kraft (kağıt) ve alüminyumdur. Bu malzemelerden üretilen ambalajlar arasında şeffaflık, dayanıklılık gibi küçük farklılıklar bulunsa da müşterinin tercihi doğrultusunda hemen her ürün için tüm ambalaj çeşitlerinin kullanılması mümkündür.

Ambalajlar Ürünleri Ne Kadar Koruyor

Ambalajlar ürünlerin taze kalmasına olanak sağlayan en önemli ürün grubu içerisinde yer alır. Özel olarak üretilen bu ambalajlar kilitli poşet şeklinde de sektörde bulunuyor. Kilitli poşetler içeri hava girişini önler. Bu sayede saklanmak istenen ürün de tazeliğini korur ve uzun süreli kullanım avantajını da size sunar. Sektör içerisinde firma olarak yer alıyorsanız ürünlerinizin ambalajlarına mutlaka dikkat edin. İlgili ambalajın delik veya yırtık olması ürünün tadını ve görselini bozabilir.


Hangi Tarz Ambalajlar Tercih Edilmeli

Ürünlerinizi saklama aşamasında kilitli poşetleri tercih edebilirsiniz. Bu tarz poşetler saklama ve koruma açısından oldukça elverişlidir. Ayrıca kullanım açısından da oldukça pratiktir. Kilit sistemi sayesinde kolayca açarak kapatabilirsiniz. Ürünlerinizi bu poşetler içerisinde de satışa sunabilirsiniz. Özellikle de pencereli ambalajlı poşetler ürünlerin görsel olarak da şık durmasına yardımcı oluyor.



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.