-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Tanrı Kent Filmi (2002) - Cidade De Deus

ads
ads

Tanrı Kent (2002) - Cidade De Deus Filmi


Vizyon Tarihi: 18 Temmuz 2003
Yapımı :2002 - ABD , Brezilya , Fransa
IMDb: 8.7
Tür : Dram , Suç
Süre: 130 Dak.
Yönetmen : Fernando Meirelles, Kátia Lund
Oyuncular : Alice Braga , Alexandre Rodrigues , Matheus Nachtergaele , Jonathan Haagensen , Douglas Silva
Senaryo : Paulo Lins , Bráulio Mantovani
Yapımcı : Walter Salles , Andrea Barata Ribeiro
Diğer Adı : City Of God



Tanrı Kent Filminin özeti:


Çok tehlikeli sokaklardan olan 1960'lı yıllarında kurulmuştur. Küçük Ze küçüklüğünden itibaren tamamen  bir suç makinesi gibi özelliklere sahiptir. Hiç acıması yoktur. Ve çok zeki hırsız olarak bilinir. Küçük yaşta planladığı bir genelev soygunu esnasında cinayetin tadını almaktadır, zaman ilerledikçe bu konudaki iştahı giderek çoğalır. 70’lerde Ze, sakin ve becerikli Bee’nin yardımıyla, favela’nın (mahallenin) uyuşturucu ticareti üzerindeki kontrolünü sgüçlendirir. 80’lerin başlarında “Tanrıkent”i çetelerarası çatışmalar  amansız genç suç gruplarından meydana gelen  yeni bir kuşak çıkıp “eskilerin” yerini almaya çalışmaktadır, artık bir fotoğraf makinesine sahip olan Rocket, onu bu bitmek nedir bilmez  katliam döngülerini not almak için kullanır.

Film IMDb 250 sıralamasında çok iyi bir puana sahiptir. İlk 250 21. sıra ve 8.7/10 puana sahiptir. En iyi filmler arasında yer alan bu film iF olarak izlemeniz tavsiye edilir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.