-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Aynalar ve Gerçekler (Aynadaki Sen misin?)

ads
ads

Aynaların Sırrı


Bazen ara sırada olsa yerli yersiz düşnceler  ile yazılan bu farklılıklar her ne kadar bilimsel olarak  kesinlik  kazanmasa da biz düşünbcelerimizi yazalaım. Bu konumuzda  "AYNA"lardan bahsedeğiz.  Dimi aynalar  aslında çok ilginçtir.  Baktığımız zaman bir  şeyler görürürz. Nere  tutarsak  onu görürüz  ancak aynalar hakkında yanıldığımızı  akla  getiren   toreorimizi  paylaşalım:

Aynalar ve Gerçekler  (Aynadaki Sen misin?)


iF ailesi olarak ve ibrahim  fırat olarak   akıldan ziyade içde oluşan hususlar arasında meydana gelen bir içdeniş ile bunu yazmayı uygun gördük  aslında  fazla  uzatmadan izah edeğiz. Ve elimizden geldğince avam lisani ile yazmaya  gayret edeceğiz.

Aynalar ne kadar gerçeği  yansıtıyor?


Evet  aynalar bizlere  gerçeği geçekten  yansıtıyor mu?  Hayır  yansıtmıyor  bir ayna karşısına geçen her kim  olursa olsun (Allah'ın  yarattığı hiç bir  şey çirkin olmaz)  ancak   güzelin  daha az  güzeli olanlar vardır ve biz bunlar genel olarak  çirkin deriz ben demesemde insanlar bunu dile  getirir o yüzden buna  binaen  yazacağım.  Sen  aynaya  baktığında kendini ne kadar  beğeniyorsun değil mi  ama bazende  beğenmiyorsun yani  hani saçın bozuk olsa düzeltip  kendini sonunda beğeniyorsun ve kendini beğenene kadar  ayna karşısından ayrılmıyorsun dimi?


Evet  insan kendini  beğenmediği sürece  ayna  karşısından  ayrılmaz.  Bu bir geçektir  ve insanın kendini beğenmesi her ne kadar iyi olmasa da bu  aslında kibir mi bilemem ancak  kendini beğenmeyen  insan bana  gösterin yeter.  Ben kendimi beğenmiyorum dersem oda  yalan  olur.


Aynalara  taktık bugün ve  konumuz  onun üzerine   benim  kendimi ayanada gördüğüm  gibi bir başkası bana bakttığı  gibi olma  ihtimali ne kadar sizce?   Kesinlikle  %  30  aynalar  aslını  yansıtmıyor neden dersen   öyle olsa idi  çirkin insanlar bile  kendini aynaya baktığında kendini beğenir  aslında bunu bu şu  şekilde  açıklayabiliriz. ALlahu  Tealanın  yarattığı  hiç bir  şey çirkin değildir  fakat  daha güzel insanları gören gözler   aynayta  baktığı zaman kendini çirkin olduğunu mutlaka  anlayacaktır. Mütevzilik hariç genelde kendine çirkin diyen yada aynaya baktığında  kendini  çirkin gören insan var mı?  Hakiki olarak soroyorum?!...

Aynalar  yansımadır. Bizlerin çeşitli surtlerde     iyi veya kötü olarak  yanstmasıdır  ve size öyle bir söz edeceğim ki aslında ayna nedir bilir misiniz  ayna insanın kendini  görmek  istediği en güzel görüntünün  yansımasıdır.

Aslında  ayna bizim  görmek istediğimiz kendimiz yani biz bakarken görmek isteğimiz kendimizi görürüz.  Fazla sözü   uzatmayacağım sözü burada bitiriyorum.  Gerekli durumda  teorimi güçlendirim.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.