-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Berat Kandili (19 Nisan 2019 )

ads
ads

Berat Kandili (2019) - Berat kandili mesajları..

En güzel kandil mesajları, berat kandili mesajları, 2019 berat kandili,  cuma günü mesajları, resimli mesajlar. 

Müslüman aleminin berat kandili mübarek olsun.


Berat kandili  en önemli günlerden biridir. Bu gecede  bol bol ibadet özellikle kaza namazları borçlarımız var ise  kaza namazlarını eda edelim.  Bol bolk  tövbe istiğfar ile günahlarımızdan arınmak gerek. Samimi şekilde gerekirse tövbelerimizede tövbe edelim. Af dileleyim. Hayırlı ömürler, hayırlı rızıklar ve hayırlar en önemlisi Allah  (c.c) rızasını isteyelim


İbadetlerini yapmayanlar bugünden itibaren   artık Allah'a (c.c) söz vererek emir ve yasaklarından kaçınmak için elinden geleni yapmalı. Tek gayeniz. Allah rızası olsun.



Berat Kandili (19 Nisan 2019 )


Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa  (sallallahu aleyhi vesellem): "Allah Teala Hazretleri, Şa'ban ayının yarısı olan gecede (Berat Gecesi) dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve Kelb kabilesinin koyunlarının tüyünün adedinden daha çok sayıda günahı affeder." buyurmuştur...


İbni Abbas'tan rivayet edildiğine göre, hikmetli işlerin birbirinden ayırd edilmesi şu şekilde cereyan etmektedir:

- Bu seneden gelecek seneye kadar meydana gelecek olayların hepsi ayrı ayrı melekler tarafından defterlere yazılmaktadır. Rızıklar, eceller, zenginlik, fakirlik, ölümler, doğumlar hep bu esnada kaydedilir. O yılki hacıların sayısı bile bu devrede takdir olunur. Herkesin ve her-şeyin o sene içindeki mukadderatı kaydedilir.

- Rızıkla alakalı defterler Mikail Aleyhisselâma verilir.

- Savaşlarla ilgili defterler Cebrail Aleyhissalama verilir.


- Ameller nüshası dünya semasında görevli melek olan İsrafil'e verilir ki bu büyük bir melektir.


- Ölüm ve musibetlerle ilgili defter de Azrail Aleyhisselâma teslim edilir.




Berat Kandili ve Cuma Günü Mesajları (yeni)


Ramazan Ayının da müjdecisi olan bu mübarek gecede, tüm İslam Aleminin, Berat Kandilini en kalbi duygularımla kutlar, Cenap-ı Allah’tan hayırlara vesile olmasını dilerim.

Gönüllerin merhamet ile dolduğu, insanların sabırlı, sevgi ve saygının hakim olduğu Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandilini idrak etmenin manevi iklimini yaşıyoruz. Bu mübarek gecenin, gündelik hayatın getirdiği sıkıntılar ve manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplerimize bir Kandil olması dileğiyle, hayırlı kandiller.


Fani Dünyanın padişahı değilim. Gönül hırkalarını yamar giyerim. Dostlarla ağlar, dostlarla gülerim. Siz sevdiklerime, iyi kandiller dilerim.


Rabbimden çiçek istedik kırları verdi, ağaç istedik ormanları verdi, su istedik denizleri verdi, dost istedik bu numarayı verdi. Kandiliniz mübarek olsun.,


Dua ve ibadetlerinizin kabul olması dileğiyle… Berat Kandiliniz mübarek olsun.


Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun.


Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Berat Kandiliniz Mübarek Olsun.


Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Berat Kandiliniz Mübarek Olsun...


Tüm Müslüman aleminin Cuma bayramı ve berat kandili mübarek olsun.


Bu önemli geceyi ibadet ile geçirmek Allah'ın rızasını kazanmaya vesiledir. Allah (c.c) kullarını o kadar seviyor ki, vesileler vardır. Bu gecede yapılan ibadetler ne kadar sevap isede  günahlarda o derecedir. Çok dikkatli olmak gerekir. Bir senelik olacak olayların kaydedildiği gün.  Nasıl başlanırsa öyle gider. Bu günde akraba ziyareti yapalım, fakirleri doyuralım, yetimleri sevindirelim, sohbetlere gidelim, camileri doldurup  taşıralım Allah Allah sesleri ile göklere yükselsin seslerimiz. Haydi Müslüman durma zikret baksana her şey zikrediyor Allah'ı ne zaman duyacaksın....


2019 Berat Kandili Mesajları, En güzel ve Resimli Berat Kandil SMS mesajı

Berat Kandili (19 Nisan 2019 )

Berat Kandili (19 Nisan 2019 ) 1

Berat Kandili (19 Nisan 2019 ) 2

Berat Kandili (19 Nisan 2019 ) 3

Berat Kandili (19 Nisan 2019 ) 4

Berat Kandili (19 Nisan 2019 ) 5


Berat Kandili (19 Nisan 2019 ) 6

Berat Kandili (19 Nisan 2019 ) 8

Resimli Berat Kandili Mesajları (2019) Video




Bir önceki konumuzda günah ve tövbe ile ilgili yazımızı okumanızı önermekteyiz. iF ailesi olarak hepinize teşekkür eder dua eder dua bekleriz.

Google'dan gelen aramalar:

berat kandili nedir önemi

berat kandili nedir diyanet

berat kandili duası

berat kandili mesajları

berat kandili neden kutlanır

berat kandili 2019

berat kandili 2018

berat kandili hikmeti

berat kandili mesajları 2018

berat kandili mesajları görselleri

berat kandili mesajları resimli 2018

berat kandili mesajları resimli facebook

berat kandili mesajları resimli 2017

berat kandili mesajları indir

berat kandili mesajları 2019

kandil mesajları

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.