-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » 13. Kat (1999) - The Thirteenth Floor

ads
ads

13. Kat (1999) - The Thirteenth Floor Filmi


sinema



Yapımı :1999 - ABD , Almanya
IMDb: 6.9
Tür : Bilim Kurgu , Gerilim , Gizem
Süre: 100 Dak.
Yönetmen : Josef Rusnak
Oyuncular : Gretchen Mol , Dennis Haysbert , Craig Bierko , Armin Mueller-Stahl , Tia Texada
Senaryo : Josef Rusnak , Ravel Centeno-rodriguez
Yapımcı : Roland Emmerich , Michael Ballhaus
Favori : 232 kullanıcının favori filmi


sinema

13. Kat (1999)  Film Hakkında


Bir çok bilim kurgu filmine ilham olan özellikle İnception - Başlangıç filmine ilham olduğu varsayılan bilim kurgunun en önemli filmlerindendir. IMDb puanına bakacak olursak  kesinlikle hak etmediği yerde olduğu  iF olarak söyleyebiliriz. Şuanki puanı 6.9 Hakettiği puan ise 8.0 ve üzeri olması gerekir. Bunun nedeni ise,  o zamanların  en iyi filmi olan Matrix ile aynı yılca çıkması ve geri planda kalmasıdır. Bundan dolayı değeri tam olarak anlaşılmamıştır.

2010 Yılında çıkarılan İnception ( 2010 ) Başlangıç filmi ile 13. kat filmi birbirine çok benzeyen iki filmdir. Ancak 13. kat filmi yıllar öncesinden çıkmasına rağmen 2010 yılında benzer bir film  çok yüksek derecelere erişmiştir. İlk olarak 13.kat filmi izlenilmiş olsa idi başlangıç filmi seyirci için bir anlam ifade etmeyebilirdi..

sinema


13. Kat (1999) - The Thirteenth Floor Filminin özeti:


Bir şehirde gökdelenin 13. katında orfisleri olan üstün teknoloji dehaları Douglas Hall ve çekici iş arkadaşı Whitney yeni ve oldukça gizli sır olan yazılımlarını denemeye karar verirler. Doğa üstü bir sanal ortam simülatöründe Douglas, 1930'ların Los Angeles'ine gidip olağanüstü bir gizem  yaşamaktadır. Genç adam biraz tehlikeli ve işlerin yolunda gitmediği bir seansı terkedip gerçek hayata döndüğünde istenmeyen bir süpriz onu beklemektedir: şirketin kurucusu ve hepsine ilham veren Hannon Fuller cinayete kurban gitmiştir. Bu gizemli cinayeti kim işlemiş olabilir...

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. Kesinlikle 1999 yılındaki bir yapıma göre muhteşem olmuş,izlemeniz gereken bir film asla vakit kaybı değil,aksine tüm arkadaşlarıma tavsiye edicem :) film beni kendime getirdi...Keşke insanın her istediği olabilse,gerçek olmasada bende zamanında aşık olduğum ve asla bırakmak istemediğim bir insanla öyle bir dünyada yaşıyabilirdim...Yıl oldu 2013 hala unutamadım...

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuza katılmıyorum başlangıç filmi kadar iyi bir film ve ondan önce yapılmış birbirine çok benziyorlar. ikisininde yeri ayrı ama 13. kat flmi daha iyi

      Sil
    2. güzel film.

      Sil
  3. Daha önce bu filmi duymamıştım ama konusuna bakınca ilgi çekici geldi.hemen indirip izleyeceğim.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Tia Texada hatun çok harika ya oynadığı tüm filmleri takip etmeye çalışıyorum hayranıyım :)

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.