-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Alkol ve Uyuşturucunun Zararları Nelerdir?

ads
ads

Madde kullanımı ve Zararları Hakkında.


Geçmişten günümüze kadar en tehlikeli durumlardan biri olan uyuşturucu madde  kullanımı insalık tarihi boyunca en zararlı olarak bilen  çeşit çeşit uyuşturucu maddeler ile insanlar kendilerine  zararlar vermişlerdir ve bu bağımlılığın önüne ne yazık ki tam olarak geçilememiştir. Bu konumuzda uyuşturucunun zararları  hakkında kısa ve öz bilgi vereceğiz.

Uyuşturucu madde olarak bildiğimiz genel olarak çeşitli bazı kimyasallar ile birlikte elde edilmektedir. Madde  bağımlılığı her geçen gün daha  fazla kişiyi etkisi altına almakta ve  kullanım yaşı da neredeyse  daha küçük yaştaki kişilere kadar  düşmektedir.  Madde kullanımı ile ilgili   tedbirler ve cezalar üst seviyede olsa dahi bağımlı olan kişiler hem  psikolojik hemde fizyolojik bağımlılıkları nedeniyle bırakmakta güçlük çekmektedirler.

Alkol ve  Uyuşturucunun Zararları Nelerdir?


Uyuşturucu  sadece ülkemizin değil tüm dünyada  en kötü bir salgın hastalık gibi  hızlıca ilerlemektedir. Uyuşturucu ile mücadele kurumları her zaman için insanları bu kötü alışkanlıklardan kurtarabilmek için ellerinden geleni yapmakla birlikte  bir nebze olsun  madde kullanan kişileri bu kötü alışkanlarından vazgeçirmek için seferber olmuş durumdadırlar.

Zamanımızda da  bu kötü alışkanlığa  yakalanmış kişiler mevcut ve artık birçoğuda kurtulmak için gerekli yerlere başvurarak tedavi görmektedirler.Zehir tacirleri her geçen gün yeni yeni isimlerle  farklı  ama yanı veya daha  tehlikeli olanları öne çıkararak gençlerimizin geleceği ve hayatı ile oynamaktadırlar. Genel olarak arkadaş çevresi ile başlayan bir kereden bir şey olmaz diyerek  yapılan eylemin sonu bağımlılık olarak ortaya çıkmakta ve sonucunda  tedavi yöntemleri ile bu duruma son verilerek birçok kişide  madde bağımlılığından kurtularak  daha güzel bir yaşama  merhaba diyerek  mutlu ve huzurlu yaşadıkları görülmektedir. Ve bazıları ise  daha sonra bırakırım düşüncesi ile  bağımlılığını yenemediği için  mutlaka uzmanlar tarafından  iyi bir tedavi sürecine girmesi gerekmektedir.  Uzun  yıllar madde kullanan kişilerd  olumsuz  değişiklikler,  çabuk yaşlanma ve bir  ton sayamayacağımız  hastalıklar ve hatta ölümlere bile neden olan bu  tehlikeli maddelerden bir an önce kurtulması için bizlerde çaba sarf ederek bağımlı olanların ellerinden  tutarak gerekli kurum ve kuruluşlarla irtibata geçerek  kurtulması için elimizden geleni yapmamız gerekir.  Bu sayede ne kadar  insan bu illetten kurtulursa o kadar iyi olur ve zamanla insanlar artık bırakmak için çareler arayacaklar ve  aramaktadırlar. Bizlerre düşen bağımlı olan kişilere yardım eli uzatmak ve  en azından  sosyal medya ve bu tür platformlarda  uyuşturucu madde ve alkol bağımlılığı ile ilgili  zararlarını anlatarak geniş ve detaylı bilgilendirme ile yardımcı olmamamız gerekir. Kısa ve öz olarak anlattığımız  uyuşturucunun zararları hakkında geniş ve detaylı bilgi edinmek için "https://www.zararlari.org/"  adresinden  birçok zararlı maddenin  ve bağımlılıklar hakkında bilgiler edinebilirsiniz.

Biranın Zararları Nelerdir?


Her ne kadar şehir efsanesinden ibaret olan ve sanki çok  faydalı bir şeymiş gibi gösterilmeye  çalışılan alkol ve özellikl bira o kadar da masum değildir. Genelde halk dilinde dolanan bira  böbrek taşlarını düşürür söylemleri ile insanlar  birinci  dokunuşla  alkol içeren bira adı verilen içkiyi içerek keyif yapmakla beraber zamanla bunun bağımlısı olurlar ancak bunun farkına varmaları çok geç olur. Kişi içki içer ancak ben bağımlı değilim der. Fakat dikkat ederseniz  kişi  hemen hemen her fırsatta içmesine rağmen  bağımlı olmadığını dile getirir ve düşündürücü bu duruma soru olarak bizde sorarız ki; madem bağımlı değilsin neden sürekli içiyorsun veya içme istedği duyuyorsun? Kısaca biz size   Biranın zararları  hakkında bilgiler verelim.  

Aslında   genel olarak  alkollü içkilerin zararlarından bahsetmek iserdik ancak bunun için çok geniş ve detaylı bir içerik olması gerektiğinden bu konumuzda  biranın zararları hakkında ve daha geniş her türlü bağımlılık içeren durumlar için en aşağıda kaynak olarak edindiğimiz bilgi içeren  faydalı siteden  istediğiniz  tüm bilgilere erişmeniz mümündür.


  • Beyin hücrelerine  zamanla  zarar vererek, zeka kapasitesine oldukça  gerilere düşürür.  Ve kişi bunu  hemen anlamaz ancak zamanla bu ortaya çıkar.
  • İltihap yapar.  Genel olarak Pankreas iltihabı vb.
  • Herkesin bildiği ezberi bozan durumlardan biri böbrek taşı düşürmesinden ziyade  tam tersi etki ederek böbreklerde  taşların çoğalmasına neden olur. 
  • Kalp yetmezliği sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • En tehlikeli olanlar arasında ise  vücut için zararlı olanı "Karaciğer kanseri: Karaciğerde yağlanmaya neden olan bira emilimini azaltır ve karaciğer sertleşerek kanser riskini arttırmaktadır."
  • Bira içen insanların bağırsaklarında ve midelerinde büyük oranda hasar ve zarara neden olur. Bu tür rahatsızlıkları meydana çıkarmaktadır.
  • Bira  göbek yapar,  kısa zamanda kendine bağımlı hale getirir. Baş ağrısı ve buna bağlı durumlar. İshal, kusma, nefes darlığı.

Bira ve buna benzer alkol bağımlılığı olan kişiler  tedavi için hemen başvuru yaparak bir an önce  başlamaları gerekir. Ve ülkemizd son derecede  titizliklikle  yardım sever ve  uzman doktorlar sayesinde bu tür alışkanlıklarından kurtulanlar oldukça fazla.  Amatem merkezleri bu iş için hizmet verir ve bu tür maddelerden  kurtulmak isteyen ilk olarak kafasında  tedavi olmak istedğini kendine  söylesin ve  tedavinin başladığı nokta kişidedir. Yani kişi gerçek anlamda ben tedavi olmak istiyorum derse artık  her şey çok kolay olacak ve kısa zaman içinde artık alkol ve benzeri  maddelerden nefret eder hale gelecektir. Alkol bağımlıları için  duruma göre 6 ay 1 sene veya  daha fazla hekim kontrolünde  ayakta  tedavi ile ilaç ile  bağımlılığa çok kolay şekilde son verilmektedir.  Yeterki kişi ben tedavi olmak istiyorum desin ve tedavi olmak isteyen kişilerde   gerek adı geöen siteye gerekse buradan mail veya  yorumdan yazarak bizlere  ulaşsınlar bizler sizlere yardımcı olalım. 

Biranın  diğer bazı zararları hakkında kısaca:


  • Süreki olarak kullanımdan doğan karaciğer yağlanması ve bu yağlanma oldukça zararlıdır.
  • Cilt kurulukları ve erken  yaşlanma belirtileri meydana çıkar.
  • Kalp ritim bozuklukları
  • Panik atak durumları
  • Anksiyete, depresyon.
  • Cinsel isteğin azalması,
  • Arkadaş çevresi ile sorunlar özellikle ailevi sorunlar,
  • Şiddetli geçimsizlik
  • Bilinçsiz davranışlar  vb. birçok  vücuda zararları olmakla birlikte genel anlamda hem çevreye hem psikolojik olarak hem insanlara karşı   zararları vardır. Sadece içene  değil. Genel anlamda genele zararı olduğunu unutmayınız.
Biranın zararları başta alkollü bir içecek olmasından kaynaklanmaktadır ve bununla birlikte bu zararlar sadece bira için değil çeşitli alkollü içkilerde ve daha  değişik  zararları ve sanılanın aksine böbrekleriniz için zararlı bir içki türü olarak bilinir.

Bütün bağımlılık ve  zararlar hakkında bilgi edinmek için geniş çaplı detay edinmek için  kaynak alınan ve yararlanılan faydalı bilgiler içeren ve özellikle madde bağımlılığı, alkol bağımlılığı, kumar bağımlılı  vb. İçeriklerden haberdar olmak ve bilgilenmek için lütfen https://www.zararlari.org  site adresiniz  ziyaret etmenizi  iF ailesi olarak önermekteyiz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.