-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Batı, kuzey, güney, doğu vs. Nerede.

ads
ads

Heryer batı mı? Doğu mu? Kuzey mi? Güney mi? ve diğer yönler mi? Heryer heryer mi?



Şöyle bir paylaşım yapılmış "BATI'nın AYAKLARINA KAPANAN K.... GÜNEŞ'İN BATI'dan DOĞACAĞI GÜNÜ
BEKLESİNLER.." bundan dolayı aklıma takılan kafamı tırmalayan sorular çıktı ortaya cevaplarsanı sevinirim. detaylar aşağıda..


Güneşin batıdan doğmadığını nereden biliyoruz? Batı dediğiniz yer nere? Ben Erdal abiye farklı yönde iken başka arkadaşım bakşa yönde ben batıda ikende benden de batıda olan akrabam var bu nasıl oluyor? Yada tam tersi ben güneydeyken başkası kuzeyde ama diğeri kuzeyde iken o güneyde bu nasıl oluyor ki?!

Yani bu batı neresi batının öteside batı batıdanda güneş doğuyor ve batıyor. doğu da batıyor ve doğuyor güneş. güneyde de kuzeyde her yerde hem doğuyor hemde batıyor dünya yuvarlak. Aslında her yer batı,doğu,güney,kuzey vs. değil mi?. Karmaşık gelebilir soru ama açayım biraz. Şimdi türkiyede güneş battı nereden battı batıdan nereden doğuyor? Battığı yerden dimi. Örnek: İstanbulda güneş battı ama istanbuldan doğdu. Ülkemizde ise "Güneş ilk once Igdır ilinde dogar ve batar" Bu durumda her yer dediğim gibi batıda olabiliyor, doğuda, kuzeyde, güneyde, vs. Bana batı neresi orayı bilmek istiyorum bana batıyı bulun yeter ben size diğer yönleri bulurum :)   ben bulamadım çünkü. Mesela ülkemize göre en batı Çanakkale ise en son orada doğar orada batar. Buna göre güneş batıdan doğarken batıdan yada aslında dünyaya göre heryerden doğmuyor mu? Doğuda güneş batarken batıda güneş doğuyor bu nasıl oluyor?

Batı, kuzey, güney, doğu vs. Nerede.


Kafam iyice karıştı. Sizinki de karışsın istedim. Batı sağda mı solda mı? yoksa kuzeyde mi yada güneyde mi? Diğer yönleri hiç karıştırmiyayim işn içinden çıkamayız. Haritaya göre bakarsanız tabi batı diye tabir edilen yer solunuzda kalır. Ama haritanın ilerisine gidersek yunanistanı görürüz Çanakkale ülkemizin en batısı ise Yunan istana göre biz hangi yöndeyiz? Eğer doğu derseniz bende derim ki hani batıydı derim? Arabistan nerede? Güneyde derseniz bende derim ki Hindistana göre batıda. Çin nerede? haritaya göre hesap yapıyoruz. Çin Doğuda derseniz bende derim ki Japonyaya göre batıda veya buna yakın yerlerde. Ama Abd ye göre, Türkiyeye, Arabistana, sibiryaya, hint okyanusuna vs bunlara göre heryer hem batı, hem doğu hem kuzey ve güney ve diğer yönler kuzey batı kuzey doğu vs. Söz veriyorum siz bana batıyı bulun ben diğer yönleri bulucam. Batıya taktım iyi mi? Yoksa dünyayı biz yuvarlak mı görüyoruz. Acaba Bütün her yer aynı yerde olabiir mi?

Mesela Biz Türkiyedeyiz ve güneş burada doğunca başka tarafta batmış oluyor ya bu sebeple tek noktada olabilir mi tüm ülkeler, abd, rusya, çin, vs. Şöyle örnek vereyim. Bir kitap var elimizde dünyadaki ülke sayısınca sayfası var. birinci sayfayı okuman güneşin doğması ve batması kadar zaman alıyor ve batınca diğe sayfaya geçiyorsun ve bu sayfa başka ülke. böylece üst üste dizilmiş bir yer kapanırken bir yer açılıyor. ve bu kısır döngü kıyamete kadar devam ediyor. Saçma gibi gelebilir örnek ama yerinde oldu. Veya bir gazete gibi düşünün gözlerin güneş olsun açık sayfa sana bakıyor sonra okudun çevirdik diğer sayfayı başka görseller yazılar çıktı. Yani başka ülkeler aydınlandı. Neyse siz bana batı neresi onu söyleyin yeter. (iF)


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.