-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Makinist (2004) - El maquinista

ads
ads

Makinist (2004) - El maquinista Filmi


sinema


Vizyon Tarihi: 04 Mart 2005
Yapımı :2004 - İspanya
IMDb: 7.7
Tür : Dram , Gerilim
Süre: 101 Dak.
Yönetmen : Brad Anderson
Oyuncular : Christian Bale , Jennifer Jason Leigh , Michael Ironside , Aitana Sánchez-Gijón , Reg E. Cathey
Senaryo : Scott Kosar
Yapımcı : Julio Fernandez , Carlos Fernández
Diğer Adı : The Machinist

Makinist (2004) - El maquinista Filmi Hakkında:


Bir film ancak bu kadar gizemli olabilir. Psikolojik filmlerin kralı diyebileceğimiz en iyi filmlerdendir. İzlerken etkisinden kurtulamadağınız gizemi ve film bittikten sonra uzun zaman etkisini hissettiren çok iyi bir yapıt. Beyni zorlayan tarzda gerilim, dram ve özellikle psikolojik tarzda film sevenler için tavsiye edilen yegane sinema şaheseridir. 2004 yapımı olan makinist filmi IMDb puanlamasında hakettiği yeri almıştır. 7.7 5TR olarak bizim verdiğimiz puan 8.2

Makinist (2004) - El maquinista Filminin özeti:


Uyku kabiliyetini kaybetmiş  Trevor Reznik isimli bir makine operatörüi ve günlerce hatta aylarca uykusuz dolaşmakta ve aklına uyku gelmemektedir. Günlerce uyumadığının farkına dahi varamamıştır. Ancak bu uykusuz kalmasının nedeni sıradan bir durum olmaktan çıkmıştır. Psikolojik bir yanılgının büyük eserlerini meydana getirecektir.  Bu durumdan dolayı akli dengesi oldukça bozulmuştur. Fiziki sağlığı da giderek kötüleşir ve gün geçtikçe erimeye başlar. Yanında çalışan personel giderek değişen ve tuhaflaşan bu adamdan artık korkmaya ve ürkmeye başlarlar.  İş yerinde aniden olan bir kaza sonucu yanında çalışan kişilerden biri kolunu kaybederek hastanelik olur. Bu durumdan dolayı esrarengiz bu adamı suçlarlar ve iş yerindeki elemanların tümü  Trevor Reznik ile karşı karşıya kalır.  Personelin tek bir isteği vardır. Şüpheli bu adamın tamamen mekandan gitmesidir. 

Çalışanlar, iş yerinden kovulması için ellerinden gelen herşeyi deneyerek büyük komplolar kurarlar. Şuçluluk duygusu hisseden Trevor Reznik zaman bu durumdan dolayı tüm psikolojik sağlığından olur ve şüphe ve paranoya arttıkça artar.  Evinde gizli yazılar bularak bu duygu bir kat daha artar. Gizemli bu durumlar acaba kurulmuş komplonun bir türevimi yoksa sadece günlerce uykusuz kalmanın verdiği bir yanılgı mı?

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

8 yorum:

  1. Efsane filmler tanıtıyorsun. Sitenin fanıyım açıkcası :) Sitende o kadar gezdim ve hangi filme girersem gireyim efsanevi ve hiç unutamadığım filmler. Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  2. Filmi izlemem için net iki sebebim vardı. Birincisi Christian Bale oynuyordu, ikincisi gerilim türü bir yapım olmasıydı. İzlemem için olan iki neden de hakkını verdi; Bale gerek fiziksel olarak rolü için zayıflamıştı ve o gizemli rolünü yerine getirmişti. Film baştan sona gerilim ve gizem doluydu, bunu hissettiriyordu. Ne olacak diye çok merakta bıraktı. Ben beğendim, memnun kaldım filmden, başarılıydı, izlenmeye değer!

    YanıtlaSil
  3. bu kadar abartılması yalnızca Bale 'nin 28 kilo vermesinden kaynaklanıyor sanırım çünkü ben filmin sonunu öylece tahmin ettim aşırı basit sonunu tahmin etmek.. 7/10 christian balenin hatrına

    YanıtlaSil
  4. C. Bale'nin 3 ayda yaklasık 28 kilo vermesi rolüne ne kadar iyi hazırlandığını ve ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu daha film çekilmeden göstermiştir.Filmdeki başarısı zaten muhteşem.İyi bir psikolojik film.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin ne kadar iyi olduğunu kısa ve öz şekilde anlatmışsınız

      Sil
  5. Sanırım izleyen herkesin ortak kararıyla Christian Bale'in oyunculuğu filmin de üstüne çıkmış.Uykusuz,paranoyak,şüpheci kısaca çıkmaz bir döneminde olan Trevor Reznik'e çok iyi hayat vermiş.Film,süresinin kısa oluşu,Christian'ın oynayışı ve ilginç konusuyla izlenmeye değer.

    YanıtlaSil
  6. öyle abartılacak bir film değil sadece kadrosu iti olduğu için izlenebilecek bir film bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. abartılacak kadar iyi bir film az bile abartılmış

      Sil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.