-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Yedi (1995) - Seven

ads
ads

Yedi (1995) - Seven Filmi - Se7en (1995)


Vizyon Tarihi: 16 Şubat 1996
IMDb: 8.6
Yapımı : 1995 - ABD
Tür : Gerilim , Gizem , Polisiye , Suç
Süre: 127 Dak.
Yönetmen : David Fincher
Oyuncular : Brad Pitt , Morgan Freeman , Kevin Spacey , Gwyneth Paltrow , R. Lee Ermey
Senaryo : David Fincher , Andrew Kevin Walker
Yapımcı : Phyllis Carlyle , Arnold Kopelson
Diğer Adı : Se7en

Se7en (1995) - Yedi (1995) Filmi Hakkında:


Kült filmler listesinde yer alan Se7en - Yedi Filmi, Muhteşem senaryosuyla akıllardan hiç bir zaman silinmemiştir. IMDb puanlamasında 8.6'lık bir zirveyle 22. sırada yer almaktadır. 1995 yapımı olan Ülkemizde vizyon tarihi 16 şubat 1996 girmesiyle farklılığını ortaya koyarak sinema sevenlere unutulmaz bir film sunmuştur.

Üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen unutulmayan nadir filmler arasında yer alır. Sıra dışı senaryosu ve Brad Pitt'in muhteşem oyunculuğunu sergilediği film uzun süre unutulmaz filmler arasında yer alacağa benziyor.


sinema

Se7en (1995) - Yedi (1995) Filminin özeti:


İki tane dedektif bir seri katili aramaya başlarlar. Cinayet masası dedektifleri bu katili bulmak zorundadır. Katil cinayetleri izleme nedeni ise 7 ölümcül günahtan temizlenmek adına seri şekilde listesindeki kişileri öldürerek bunu başaracağını düşünür. Ve kendisini Tanrının görevlendirdiğini düşünerek cinayetleri işler..

Se7en ( Yedi ) Film Replikleri


* İnsanların dikkatini çekmek için onların omuzlarına dokunmanız artık yeterli değil. onlara bir balyozla vurmanız gerekiyor...

* Ernest Hemingway, ‘Dünya güzel bir yer ve de uğruna savaşmaya değer’ demiş. Ben cümlenin ikinci yarısına katılıyorum.... (William Sommerset)

“Günahkarları günahlarıyla yüzleştirdim... (John Doe)

* Her sokak köşesinde, her evde, ölümcül bir günah görüyoruz ve hoşgörüyoruz. Hoşgörüyoruz çünkü sıradan, çünkü olağan. Sabah, öğle ve aksam hoşgörüyoruz. Hayır, artık olmaz. Ben örnek oluyorum ve yaptığım şey şaşırtacak, incelenecek ve izlenecek… .....Sonsuza dek… ...(John Doe )

brad pitt, se7en, yedi filmi, ilginç senaryo, kurgu, morgan freeman, kevin spacey, yedi filmi izle, sinema, polisiye filmleri, suç filmleri, ölümcül, 1995 filmleri,

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.