-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği

ads
ads

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği - The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Filmi


Vizyon Tarihi: 21 Aralık 2001
Yapımı :
2001 - ABD
IMDb: 8.8
Tür : Aksiyon , Dram , Fantastik , Macera
Süre: 178 Dak.
Yönetmen : Peter Jackson
Oyuncular : Elijah Wood , Liv Tyler , Viggo Mortensen , Hugo Weaving , Ian McKellen
Seslendirenler : Erol Günaydın , Andy Serkis , Ayça Bingöl , Uğur Polat , Yekta Kopan
Senaryo : Peter Jackson , Fran Walsh , Philippa Boyens
Yapımcı : Peter Jackson , Fran Walsh

2001 Yılında vizyona giren Yüzükler efendisi serisinin ilk filmi olan Yüzük Kardeşliği ilk çıktığı andan itibaren gişe rekorları kıran film. Üzerinden 10 sene geçmesine rağmen üstüne daha iyi bir film yapılmış değil. Sinemada çığır açan yönetmenliğini "Peter Jackson" yaptığı bu film uzun senelere rağmen hiç eskimeyen muhteşem bir film. Tüm serisi 17 dalda akademi ödülüne sahip olmuştur.

sinema yüzüklerin efendisi

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği filminin özeti:


İnsanlığın en eski çağlarıda yaşanan gizemli olayları konu almaktadır.  Elf demircileri, güç yüzüklerini sihirli maharetleri ile  meydana getirmiş ve Karanlıkların Efendisi Sauron, bu yüzükleri işleyip kendi gücüyle güçlendirmiştir. Sonrsında kçalınan bu yüzük, dünyadaki bütün yüzüklerin atası ve hükümdarı idi, Tek Yüzüğü bütün gücüyle tüm Orta Dünya'da aramasına rağmen bulamamıştır.

Yüzük, Shire Bölgesi'nde yaşayan Frodo Baggins adlı bir hobiitin elinde bulunmaktadır. Fakat doğa üstü güçlere sahip olan  bu yüzüğü acilen yok etmesi gerekiyor. Frodo ve arkadaşları, diğer ırklardan gelen tanıdıklarıyla  beraber yüzük kardeşliğini oluşturur ve hepsi bu yolculukta büyücü Gri Gandalf'ı izler...

Yüzüklerin efendisi, yüzük kardeşliği, hobbit, gandalf, büyücüler, gizemli filmler, aksiyon filmleri, elfler, orta dsünya, frodo, sauron, peter jackson

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. sinema tarihinin en güzel filmlerindendir. acaba bu filmi hala izlemeyen var mı merak ediyorum. izlemeyenler kesinlikle hemen izlesin puanım 10/9

    YanıtlaSil
  2. güzel film tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. izledigim filmlerden en iyisi bu diyebilirim gerçekten filmin çıkış tarihi 2001 izledigim tarih 2013 yani böyle güzel bir film seneler sonra bile izleniyor

    YanıtlaSil
  4. Film için diyecek birşey yok zaten. Arşivimde sık sık çıkarıp izlediğim bir film, İzlemekten de bıkmam kesinlikle.

    YanıtlaSil
  5. Hobbit serisini pek sevmesemde yüzüklerin efendisi serisinin hastayısım.

    YanıtlaSil
  6. Bir gece bile 3 film arka arka seyredemedim :D Serinin başlangıcı da malum yüzük kardeşliği. İnsan özledikçe izliyor tekrar tekrar :)

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.