-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Inception (2010) - Başlangıç Film Tanıtımı Hakkında

ads
ads

Başlangıç | Inception (2010)  Filmi


Vizyon Tarihi: 30 Temmuz 2010
Yapımı :
5TR: 9/4
2010 - İngiltere , ABD
Tür : Bilim Kurgu , Aksiyon
Süre: 148 Dak.
Yönetmen : Christopher Nolan, Chon Kye-Young
Oyuncular : Leonardo DiCaprio , Marion Cotillard , Joseph Gordon-Levitt , Ellen Page , Michael Caine
Seslendirenler : Murat Prosçiler , Arda Aydın , Fatih Özkul , Yonca Cevher Yenel , Rıza Karaağaçlı
Senaryo : Christopher Nolan
Yapımcı : Christopher Nolan , Emma Thomas

Sitemizdeki ilk yazımıza muhteşem bir film ile başlıyoruz. Inception ( Başlangıç ) filmi, 2010 yılında çıktığında sinemada izleme fırsatını bulmuştum. Bu zamana kadar bir çok film izlemiş biri olarak,  zamanımızda bu kadar iyi bir filme denk gelmemiştim. Kurgu, senaryo, oyunculuk hepsi harikaydı. Özellikle Leonardo DiCaprio varsa bir filmde o film asla kötü olamaz. Tüm filmleri birbirinden güzel ve kesinlikle izlenilmesi gerekir. Eğer hala Inception'ı  izlemediyseniz daha fazla gecikmeden izleyin ve farkı görün. 

Inception (2010) - Başlangıç

Özeti:

Genç bir hırsız olan "Cobb" bu konuda çok yeteneklidir. Hırsızdır ancak zihin, fikir, bilgi hırsızıdır. Bunu insanların zihnine uyku sırasında girerek gerçekleştirmektedir. İşinde oldukça uzmandır. Fakat bunun uğrunda elinde varolan her değerli şeyi yok olup gitmiştir. Büyük bir iş adamından  bir teklif gelir, ve iş sonunda kaybettiklerini geri verebilecek biri tarafından. 

                                              Başlangıç - Inception Replikleri


Rüya halindeyken bilinciniz korunmasız kalır, bu da düşüncelerinizi tehditlere karşı savunmasız kılar. Buna fikir çalma denir.

İşlerin sorunsuz yürümesi için,zihninize tamamen girmeme izin vermelisiniz.

- Rüyada birini tehdit edemezsin değil mi Mal?
- Tehdidin ne olduğuna bağlı. Onu öldürürsek sadece uyanır. Ama acı... Acı zihnindedir.

Kalbini mi dinleyeceksin, yoksa kalbi pişmanlıkla dolu yaşlı bir adam olarak yalnız ölmeyi mi bekleyeceksin?

- Bir şey sorayım. Rüyanın başlangıcını hiç hatırlamazsın değil mi? Olup bitenin ortasında bulursun kendini.
- Sanırım evet.
- Peki buraya nasıl geldik?
- Şeyden geldik...

- Mimara neden ihtiyacınız var?
- Birinin rüyaları tasarlaması gerekiyor, değil mi...

Öyle derinde kapana kısıldık ki, bilinçaltımızın kıyılarında kaldık. Neyin gerçek olduğunu göremez olduk. Kendimiz için bir dünya yarattık. Yıllarımızı aldı ama kendi dünyamızı yarattık.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

15 yorum:

  1. İnsan şaşırıyor tabi sonunda öyle bir şeyi görünce. Anlamak da uzun sürüyor, kabullenememek filan. Çok kaliteli film :)

    YanıtlaSil
  2. bir film bu kadarmı kaliteli olur senaryosu ile kurgusu ile tek kelime ile muhteşemdi :)

    YanıtlaSil
  3. zeliha önalan24 Aralık 2013 21:50

    İzlediğim En iyi bilim-kurgu filmiydi diyebilirim çünkü insanı şaşırtıyor ve anlaması zor bir film ama çokta zevk verici bir film 2 çıksa süper olur diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten akıllara zarar bir film,çok kaliteli bir senaryo,oyunculuklar muhteşem,efektlere zaten diyecek birşey yok.Kısacası rüya gibi bir film ;)

    YanıtlaSil
  5. şu ana kadar izlediğim en etkileyici filmdi gercekten.Boş zaman buldukca oturup tekrar sil bastan izlerim
    her izlediğimde farklı tatlar alıyorum

    YanıtlaSil
  6. enver güçyetmez28 Aralık 2013 12:47

    Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. muhteşem bir film insan zihninin aslında nereye kadar zorlanacağını öğretti bana en çok merak ettiğim de christophr nolan ın bu senaryoyu yazmak nasıl aklına geldi ve kaç yılda bitirdi.Hala bu filmi izlememiş insan var çok şey kaybediyorlar.

    YanıtlaSil
  8. son dönemlerde fragmanını izleyip de etkilendiğim ve en çok merak ettiğim film kesinlikle incepiton.rüyalar-bilinç-beyin hakkında etkileyici ve sarsıcı bir bilimkurgu filmi havası var.christopher nolan her daim favori yönetmenimdir.

    YanıtlaSil
  9. kazım şehses28 Aralık 2013 12:50

    Bilim kurgu filmlerini severim. Ama bu film bilim kurguyu da aşmış. Ben daha ne diyeyim. Leonardo DiCaprio'nın oynadığı en sevdiğim filmi bırakın; sağlam favorilerimden.

    Rüya içinde rüya, onun içinde bir daha rüya. Müthiş yaratıcılık. Aksiyonu yerinde, oyunculuklara denilecek tek kelime yok. Yapılacak tek şey kalmış, izleyip zevk almak. :)

    YanıtlaSil
  10. Film içinde film var , rüya içinde rüya olduğu gibi .. Tartışmasız izlediğim en iyi filmlerden. Cristopher nolan imzalı bütün filmler kurgusu ve işleyişiyle farkını ortaya koyuyor . Bu film için önere bileceğim tek şey salim kafayla izleyin anlamaya çalışın ;)

    YanıtlaSil
  11. Nolon zaten beğendim 2. yönetmendir.Gerçekten harika bir zekkaya sahip.Dürüst olayım hayatımda izlediğim en harika filmdi.Muhteşemdi efekt bakımından ayrıca konusu ayrı bir harika.İzlenmeli.Eğer izlemediyseniz çok şey kaybedersiniz.

    YanıtlaSil
  12. penguin salman28 Aralık 2013 12:54

    Güzel film ama niyeyse devam filmi falan çekerlerse hoş olmaz gibi hissediyorum. Konu güzeldi, harbi, orijinaldi. Ne zamandır böyle yeni fikirler görmemiştik; ama devamı o tadı bozar gibi geliyor bana, hani biraz fazla kurcalanmış olur sanki.

    YanıtlaSil
  13. Filmi ilk izlediğim de hiç bir şey anlamadım kafam allak bullak olmuştu daha sonra bir arkadaş ortamında konusu geçince anladım ve tekrar izledim filmi güzel filmdi :)

    YanıtlaSil
  14. bu filmde kullanılan efektler ve senaryo gercekten çok hosuma gitti yönetmen senaryoyu yazmak için ne kadar uğraştı acıkcası çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
  15. inception harika bir film

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.