-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Kainat Ne Kadar Büyük?

ads
ads

Kainat Ne Kadar Büyük?


Günümüzde  teknoloji oldukça gelişmekte ve her geçen gün yeni keşifler ortaya çıkmaktadır. Eski zamanlara göre evren bu kadar geniş kapsamlı bilinip araştırmalar yapılamıyordu.  Günümüzün teknoloji ile astronomlar çok detaylı araştırma fırsatları bulabildiler.   Fakat bu araştırmalar sonucunda kainat ile ilgili tüm detayların keşfedildiği anlamına gelmez . Evren değişik nedenlere göre sınıflandırılabilir.   Genişliği, sonsuzluğu vs. Bir çok kişinin merak ettiği  gibi şu yaşadığımız evren acaba ne kadar büyüklükte? Bilim adamları kesin ve net bir rakam ortaya  çıkaramıyorlar.  Ancak bazı araştırmalar ve tahminler sonucu bazı bilgilere ulaşmak mümkün. 

 Astronomlar evrenin yaşını ortalama olarak 13.8 milyar yaşında olduğunu söylemektedirler.  Bilim adamlarının evrenin şekli hakkında bazı görüşleri bulunmaktadır:   Evrenin şekli kapalı (sonlu) ve küresel, açık (sonsuz) ve eyer şeklinde yahut kapıt parçası gibi düz ve sonsuz olduğu tahmin edilmektedir.  Ancak evrenin sonsuz olduğu düşüncesinde değiliz. iF

Kainat Ne Kadar Büyük?


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.