-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » » » Klima çarpmasına karşı alınacak önlemler.

ads
ads

Yaz  Aylarının Gelmesi ile Birlikte Klime Çarpmalarına Dikkat!


Klimaların her geçen yazdan daha sıcak ve bunaltıcı geçmesi nedeniyle klima ve kullanımı gittikçe artmakta ve buna bağlı olarak klime çarpmasına bağlı gribal benzeri durumlar meydana çıkmaktadır.



Yaz aylarının her geçen sene bir öncekinden sıcak ve bunaltıcı geçmesi klimalara olan taleplerin gün geçtikçe artmasına neden olmaktadır. Haliyle insanlar bu bunaltıcı sıcaklardan serin yerlerde olmayı tercih etmeleri normal ancak klima kullanımında dikkat edilmesi gerekenler vardır. Çok sıcak ortamdan birden  yüzüzünüze  üfleyen   soğuk ayardaki klima çok kısa  zaman içinde  çarpabilir. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, Küresel ısınma daha önceleri bir lüks olarak düşünülen klimaları giderek insan hayatının vazgeçilmez ve  olmazsa olmaz bir parçası haline getirdiğini bununla birlikte  sıcak soğuk etkileşiminden meydana gelen rahatsızlıklarda ve özellikle üşütme ve gribe benzer yaz gribide  ismi verilen hastalıklara neden  olduğu  belirtilmektedir.

Klima bir bakıma artık lüks olmaktan ziyade rahat uyku,  uyku kalitesi ve araçlarda olmak üzere  konfor yerine ve  Ancak ortamın klimatize edilmesi ile sorunlar bitmiyor. Bununla birlikte  toplu ortamlarda genel olarak soğuk derecede   çalışan  klimalar ise ve buna bağlı olarak bu klimaların rutin  bakımı yapılmamakla birlikte bu  klimalar mikroorganizmalar ve alerjenlerin ortama yayılmasında bir kaynak görevi göstermektedir. Buda insanlar için çabuk etkilenme anlamına gelmektedir.. Öbür yandan ise, daha fazla serinlemek maksadı ile  soğuk hava akımına maruz kalan ve uzun süreli bu soğuk akıma karşı durmak da kaçınılması gereken bir durum olduğunu bilmeniz gerek. Fakat bazı insanların bünyeleri hassas olduğu için çok kısa sürede de rahatsız edebilir. Bu sebeple dikkatli olmakta  fayda var. . Her iki durumda da kişilerde soğuk algınlığından, grip, bronşit, zatürreeye kadar varan üst solunum yolu hastalıklarının gelişimi riskini artıtdığını  uzmanlar belirtmektedirler.

Klima çarpmasına karşı alınacak önlemler.


Klimanın meydana getirebileceği  bu tür olumsuzlukları  azaltmak için vücudun direncini artırmak oldukça  önemlidir. Bu sayede antioksidan etkili bitkisel çaylardan kullanılabilir. En kuvvetli antioksidan etkili çayların başında “yeşil çay” gelmektedir. Ve bir çok kişininde bu çaydan kullandığı bilinmekteidr.. Ancak yeşil çayın yaz aylarında Japonya, Çin gibi çok sıcak aynı zamanda nemli iklimlerde hayatını sürdüren toplumlar gibi “soğuk çay” şeklinde ve sıcak olarak değil  sadece  soğuk olarak tüketilmesi daha faydalı olacaktır. Yeşil çayın içerisine demlerken zencefil katılması etkisini daha da kuvvetlendirir. Bu şekilde hazırlanan çayı istenen koyuluğu sağlayıncaya kadar 5-10 dakika demledikten sonra soğutup buzdolabında gün içerisinde susadıkça içebilirsiniz. Eğer   isterseniz Çayınızın içine bir limon  sıkarak veya dilim halinde  ve taze nane yaprakları ile ekleme yaparak  daha etkili hale getirebilirsiniz.

Bu sayede   vücud için oldukça  faydalı olması nedeniyle birçok  rahatsız etkene karşı direnç sağlamakla birlikte hastalık ve rahatsız edici durumlara karşı direncinizi  sağlamış olacaksınız.

Google Aramaları:

klima çarpmasına bitkisel çözüm

klima çarpmasına iyi gelen şeyler

klima çarpması kas ağrısı nasıl geçer

klima baş ağrısı nasıl geçer

pervane çarpması belirtileri

terli terli klima

klima karin agrisi

klima zehirlenmesi belirtileri

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Güzel paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Gerçekten harika bir içerik olmuş, elinize emeğinize sağlık!

    Sizi diyet, sağlıklı beslenme, kişisel bakım gibi birçok konuda aydınlatacak faydalı bilgiler içeren Web sayfamıza da bekleriz.

    >> https://www.diyetuzmani.com.tr

    #diyetisyen ,#diyetisyenler, #diyetuzmanıbeslenmedanışmanı, #türkiyenineniyidiyetisyenleri

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.