-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » BBL Tedavisi

ads
ads
İnsan cildi zamanla birçok farklı sebepten ötürü yaşlanmakta ve yıpranmaktadır. Sağlıksız ve kötü beslenmenin yanı sıra sigara kullanımı, uyku sorunları, psikolojik ve ruhsal sorunlar, alkol ve güneş etkisinden dolayı meydana gelen yıpranmalar, yeni nesi anti-aging uygulamaları ile artık bir sorun olmaktan çıkmaktadır. Ameliyatsız cilt gençleştirme yöntemleri arasında yer alan BBL tedavisi, yaşlanma etkilerini azaltmak amacıyla uygulanmaktadır. Son teknoloji ürünü olan bu uygulama, kalıcı sonuçlara yer vermektedir. Cerrahi bir işlem veya anestezi uygulanmadan yapılabilen bu gençleştirme yöntemi, cildin kaybettiği eski kalınlığına ve elastikiyetine kavuşmasını sağlamaktadır.
Hayat boyu arzu ettiğiniz genç görünümü sizlere doğal yollarla sunan BBL tedavisi, yeni nesil bir ışık terapisidir. Bilimsel etkinliği Stanford Üniversitesi tarafından kanıtlanan bu uygulama, acı ve ağrı içermemektedir. Lazer ışığı ile uygulanan bu işlemde, amaç cilt hücrelerindeki yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmaktadır. Ciltte bulunan hücrelerin üretimi arttıran bu yöntem, lazer ışığının ısı enerjisine dönüşmesi ile ortaya çıkmaktadır. Yöntemin mantığı ise, ısı enerjisi kullanılarak cilt altında bulunan kollajen ve elastin üretimini tetiklemeye dayanmaktadır.

BBL Hangi Sorunlarda ve Nasıl Uygulanmaktadır?

BBL, vücutta en fazla olarak yüz, dekolte ve boyun bölgelerinde uygulanmaktadır. Birçok farklı amaç için yaptırabileceğiniz bu gençleştirme tedavisinde:

·         Cildinizi sıkılaştırabilir
·         Yüzünüzü gerdirebilir
·         Cilt renginizi ve tonunu düzenleyebilir
·         Ciltte meydana gelen ince kırışıklıkların önüne geçebilir
·         Cilt lekelerinizi ortadan kaldırabilir
·         Gözenek, akne ve sivilcelerini giderebilir
·         Ayrıca rosea ve kılcal damar sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Patentli bir ışık teknolojisi olan BBL tedavisi'nde, 400-1200 nm dalga boylarına sahip ışıklar kullanılmaktadır. Kişiye özel olarak tedavi olabileceğiniz bu uygulamada, kişinin cilt sorununa uygun olarak dalga boyu belirlenmektedir. Genellikle 3-5 seans arasında uygulanan bu işlem, yaz aylarında uygulanmamaktadır. 45 dakika ila 1 saat arasında süren gençleştirme uygulamasında, kullanılan cihaz ile cildiniz ısıtılmakta ve kollajen ile elastin üretimi arttırılmaktadır.

Özellikle ünlüler tarafından çok kullanılan bu işlemde, ağrı ve acı içermemektedir. Anestezi uygulamadan da yapılabilen bu işlemin, kısa süreli koyulaşma etkisi görülebilmektedir. Fakat bu etki 7-10 gün içerisinde kendiliğinden geçmekte ve kalıcı bir yan etki bırakmamaktadır. Uygulama sonrasında güneşe doğrudan maruz kalınmamalı, güneş kremi kullanmaya özen gösterilmelidir.

Botoks

Aşırı mimik kullanımı, çevresel veya kalıtsal etkenler dolayısıyla ortaya çıkan kırışıklık ve çizgilenmeler, sizleri olduğunuzdan çok daha yaşlı göstermektedir. 'ClostridiumBotulinum' adlı bir bakteriden elde edilen botoks, kırışıklık ve çizgilenmeleri ortadan kaldırabilmek amacıyla uygulanmaktadır. Cerrahi bir işlem veya anestezi uygulanmadan yapılabilen bu tedavi ile sizlerde daha genç ve daha iyi bir görünüme sahip olabilirsiniz. Hayatınıza ara vermeden yaptırabileceğiniz bu işlem, FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylanmıştır.

Kaz ayağı, göz kenarı çizgileri, kaş arası çizgilenmeler, boyun ve dudak kenarlarında uygulanabilen botoks, ayrıca aşırı terleme ve şaşılık gibi farklı hastalıklarda da kullanılabilmektedir. 18 yaş ve üzeri herkesin yaptırabileceği bu işlem, ince iğneler yardımı ile yapılmaktadır. 10-15 dakika içerisinde yaptırabileceğiniz bu işlem öncesinde, ağrı ve acı hissetmemeniz için uygulama bölgesine anestezik etkisi bulunan krem sürülmektedir.

Botoks Uygulaması Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Botoks uygulaması sonrasında bazı şeylere dikkat etmeniz gerekmektedir. Birçok farklı sorunu ortadan kaldırabilmek amacıyla yaptırabileceğiniz bu işlem sonrasında:
·         İşlem sonrasında birkaç saat yüz kaslarını kullanmamalısınız.
·         İşlemden 6-8 sonrasına kadar bölgeye dokunulmamalıdır.
·         İlk 24 saat sıcak su ile duş almamaya ve alkol kullanmamaya özen gösterilmelidir.
·         Uygulama bölgesine 4 saat makyaj yapılmamalı ve alkol içeren temizleyici kullanılmamalıdır.
·         İşlem sonrasında ilk 4-6 saat yatmamalı ve dik konumda bulunulmalıdır.
·         İşlem sonrasında kısa süreli kırmızı nokta veya kabarıklık oluşabilmektedir.
Botox işleminin ilk etkisi 12 saat ile 96 saat arasında gözlemlenebilmektedir. Acısız ve ağrısız bir şekilde yaptırabileceğiniz bu uygulamada, fiyatlar kullanılan doz miktarına ve doktor seçimine göre farklılık gösterebilmektedir. Ortalama olarak 4-6 ay arasında etki gösteren bu işlem, hamile veya emziren bayanlarda uygulanmamaktadır. Bu uygulama sonrasında kısa süreli şişkinlik veya kızarma meydana gelebilmekte fakat bu etkiler kendiliğinden geçmektedir. Bu işlem hakkında alanında uzman olan Dr.Oğuz Uçar ve www.droguzucar.com adresinden bilgi ve destek alabilirsiniz.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.