-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Gribe Yakalanan Kabile Üyerleri

ads
ads

Dış Dünyadan İzole yaşayan Kabile Üyeleri  Gribe Yakalandı!


Geçtiğimiz hafta brezilyada izole kabileler hakkında araştırma yapan FUNAI (Kızılderili konuları araştırma bölümü) yayınladığı açıklama ile birçok antropologu ve tıpçıyı telaşlandırdı. Dış dünyadan izole bir şekilde yaşayan kabile üyelerinden bazılarının kendi kendilerine dış dünya ile temasa geçmeleri sebebiyle gribal enfeksiyona yakalandığı sanılmaktadır.  Şimdi araştırmacılar bu hasta kabile üyelerinin ölümcül grip virüsünü kabilenin diğer bağışıklık sistemi oluşmamış bireylerine bulaştırmasından korkmaktadır.

Dış Dünyadan İzole yaşayan Kabile Üyeleri Gribe Yakalandı




Geçtiğimiz aylarda FUNAI yetkililerinden bazıları kabilenin yukarı Envira nehri yakınlarında başka bir kabile ile birleştiğini duyurmuştu. Kabilenin yaşadığı bölgenin aynı zamanda uyuşturucu kaçakçılarının ve yasadışı ağaç kesenlerin bölgesi olduğu bildirdi. FUNAI yetkililerine göre ’’Öyle görünüyor ki kabile üyeleri grip virüsünü bu yolla aldılar’’.

Grip virüsü bu tür izole yaşayan kabileler için çok tehlikeli olabiliyor. Çünkü dış dünya ile iletişimleri az olan bu kabilelerin vücut savunma sistemleri yeterince gelişmemiş oluyor ve en ufak bir bulaşıcı hastalıkta tüm kabile yok olabilir.

Hükümet yetkilileri Grip virüsünü kapan kabile üyelerine aşılama yaptıklarını ancak bu kişilerin tekrar kabile içini geri döndüğünü belirtti. Şimdi FUNAI yetkilileri tüm kabilenin bu durumdan etkilenip çok daha vahim sonuçların ortaya çıkmasından endişe ediyor..



Kaynak:

Science Magazine
sciencemag.org/


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.