-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » Dünyanın Sonumu Geliyor?

ads
ads

Dünyanın Sonumu Geliyor Acaba?


Dünyamızda her geçen zamanda farklı değişiklikler göstererek bizlere sona yaklaştığının sinyalini veriyor. Yakın zamanlar içinde acaba dünyanın sonu gelir mi? Dünyanın sonu demek bir bakıma da kıyamet demektir.

Tabiki kıyamnetin ve  dünyanın sonunun ne  zaman  olacağını   Allah (c.c.)'dan başka hiç kimse bilemez.  Bu  aşağıdaki  bilgiler sadece   tahmini olarak  bir kalemden çıkmış  sözlerdir.  Ancak bakılırsa son dönemlerde    dünyada    hızlı bir  değişiklik sözü konusu. Fakat  zaman zaman   uzun yıllar arasında böyle durumlar  olmuştur. Mevsim değşiklikleri vs. Buna benzer durumlar   geçmiş zamanlar belki biz daha yokken olmuştur.

Kurtuluş Günü ismindeki filmi bir  çoğumuz izlemiştiriz. (Independence Day) sinema filminde  bizlere aksettirdiği bir şey varsa o da dünya harici yaratıkların  gezegenimize  ayak bastıklarında  tek amaçlarının "ihtiyaçları olanı alıp geri dönmek" olmadığı aşikardır. 1960 senesinde  astrofizikçi Frank Drake, Samanyolu galaksisinde hayat süren  uzaylı medeniyetleri anlamak  için gerekli tüm aytıntıları dikkate alıp araştırma içine girmiştir. Drake denklemi ismini  verdiği bu çalışma yeni yıldızların varolma  sıklığı ve hayat belirtisi göstermekte olan bu  gezegen sistematiğinin  sayısı gibi konuları ele almaktadır. Bu sayılar birer varsayım olsa dahi  Drake en iyi ihtimalle galaksimizde 1000 ile 100.000.000 arasında  değişmekte olan dünya dışında birer  medeniyetlerin olduğunu söylemektedir.

Dünyanın Sonumu Geliyor?


Bundan dolayıdır ki, elbette kainat sadece insanlar için varolmamıştır. Binlerce gezegen vardır ve buralarda yaşayan bizim onları, onlarında bizi göremediği değişik alemlerde var diyebiliriz.

Bir önceki ilgili yazımızı okumak isterseniz bağlantıya gitmeniz yeterli olacaktır. Mars’a hayata dair kanıt niteliğinde ışık!

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.