-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Mars'a Gitme Zamanı Ne Kadar?

ads
ads

Mars'a Gitme Zamanı Ne Kadar?


İnsanoğlu olarak kendi dünyamızdan başka gezegenleri geçmişimizden bugüne kadar merak etmişizdir. Başka gezegenlere yolculuk yapmak, keşfetmek veya gezmek bir çok insan için hayalden öteye gidemez.

Mars gece gökyüzünde rahatlıkla görülebilecek kadar aslında bize yakın bir gezegendir. Gökyüzünde en parlak olan gezegendir bu yüzden ayırt edilmesi oldukça kolaydır. Genel olarak parlak ve kırmızı olarak görünmektedir.

2 senede  bir, Mars ve Dünya en yakın yerlerine ulaşırlar, buna “karşı konum” denilmektedir. Bundan dolayı  Mars, Dünya’ya 55.000.000 km kadar yakın olabilmektedir. Bunun yanı sıra  her iki yıldsene süresince , uzay ajansları mars  gezegenine  uzay gemileri veya araçları göndermek  için bu yörüngesel düzenin  özelliklerini  kullanmaktadırlar.



Bu açıklamar sonucunda  asıl merak ettiğimiz konuya gelelim. Mars'a ne kadar zamanda gidilebilir?  Sorunun cevabını kısaca verelim:  200 veya 350 gün arasında değişen ve uzay aracına bağlı olarak farklılık göstermektedir.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.