-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Beyin Yakan Düşünce.....

ads
ads
Beyin Yakan Düşünce.....


Gece Ay görürüz, gündüz güneş. Güneş aysa, ay güneş se? Ya ikisi de dünyadan bir yansıma ise? Veya biz aydaki yansımaysak? Ya Güneşteki yansımamız dünya ise? Yıldızları gördüğümüzü sanıyorsak aslında hayalimiz de ki parıldamalar ise? Buradan çıkardığım sonuç sadece biz dünyada değiliz sadece bir uzay boşluğunda ve dünya üzerinde olduğumuzu sanıyorsak? Hepimiz hayal isek, benim hayalim deki dünyam mı? senin hayalin deki mi? Biz boşlukta buhar gibi uçuşuyoruz aslında... Gördüklerimiz bir rüya.. Uyuyoruz ancak kaçıncı rüyanın kaçıncı evresinde bilemem. Ölünce uyanacağımız kesin. Baksana Nasa uzayla çok ilgileniyor...

 Dünyanın yuvarlak olduğunu mu ispat ediyor yoksa? Eski bilim adamları düz diyordu (SALAK MIYDI O BİLİM ADAMLARI) ee ŞİMDİ İSE DÜNYANIN YUVARLAJ OLDUĞUNU İSPATLARCASINA NASA CANLI YAYIN YAPIYOR AMA YEMİYORUZ. (hepsi hikaye...) Dünya yuvarlak değil... Geoit olduğunu biliyoruz. Ancak küre değil. Yumurta biçiminde bir çember düşünün. Ve o biçimde de bir yığın yapraklı gazate yaprakları ve manşetlerin her biri bir ülke. Bazıları küçük bazıları büyük. Gece olurken gazate sayfasının eski sayfanın üstüne kapanması mı? Düne belki gidebilirsin ama yarına asla. gazatenin önceki sayfası okunmadı daha. Evet bugün okundu şimdi yarın oldu bak her yer aydınlık. bazı yerler kış, bazı yerler kurak, nemli, sıcak vs. Ve renkli... Yeni sayfa basılıyor evet bu sayfanın içinde hepimiz varız bizim haraketlerimiz, günahlarımız, isyanlarımız, kötlüklerimiz veya iyiliklerimize göre manşetler yarın için dünden atılmaya başlandı bak sabah oldu. Neden soğuk.....Burası sıcak... Büyük manşete bak büyük bir olay olmuş rengarenk, her gün değişen manşet nedense ABD her sayfada büyük yer kaplıyoz? Dikkat ettiniz mi, eskiden zaman yavaş geçerdi şimdi 1 ay bir saat gibi.. İnsanlar hızlandı ve insanlar artık kelime dağarcığını geliştirdi hızlıca iyilikte, kötülükte, savaşta,ölümde kalımda okur oldu.



Okuyucu oranı arttıkça sayfalar daha hızlı üst üste katlanıyor. gel bin sene öncesine gidelim elektrik yok,ışık yok, biligsayar yok, insanlar az, binalar yok. Hepimiz gazetenin bir haberiyiz tek bir sayfa bazen arka sayfa bazen ön sayfa. Ne kadar hızlandık ki zaman bize yetişeiyor..... Bu gazete o kadar büyük ki 70 milyon km kadar. Evet diyeceksiniz uçaklar havada iken sayfa çevrilirse ne olur? Ne mi olur? "DÜŞER" balıklar denizde mi sanırsın? denizde olan biziz yüzen biziz, balıklar bizim tersimiz. Onlar bize göre duyu göremiyor onlara göre biz havayı.. İşte bu yüzden denizde olan biziz isek, hava katmanında olan deniz canlıları ve deniz altında binlerce canlı ve hayat. ve bunların hepsi insanlar birer harf ve karma karışık her gün yeniden farkı şekilde olaylarla yazı oluşuyor haberin bazen manşeti oluyor ki bir yerde bir kişi bir olay yapıyor tüm dünya duyuyor? İLGİNÇ DİMİ. eVET İLGİNÇ TÜM DÜNYA NASIL DUYABİLİYOR Kİ? hayır teknoloji tv pc vs değil.. Çeviren sensin sayfayı yazan sensin yazıları. herkesin bir dünyası var ise her kes kendi dünyasında ayrı manşetlerle her biri her dünyada ama tek sen yada ben varım gerisi bizim hayalimiz ise.... Evet hiç bir şey yok bunu bilin. SADECE VE SADECE ALLAH VAR. Biz çoktan öldük, cennet veya cehennem olamaz mıyız ki? Dejavu ne kadar yaşadın? Ben seni nerden tanıyorumkaçkere kaçkişiye neden dedin ki? "ÇÜNKÜ SEN KURDUĞUN HAYALİN İÇİNDE KAYBOLDUN VE BAZILARINI UNUTTUN O ANDA AKLINA GELDİ VE BUNA BEN DEJAVU DİYORUM" SİZ NE DERSENİZ DİYİN. Kim kimin sayfasında? 7 miyar insan varsa 7 miyar dünya ve hayal. Dünya sadece beynimiz daha doğrusu rüya aleminde ki kurulan hayalimizden ibaret.. Benim saçmaladığımı düşünsenizde zaten bu sözlerimi okuyacağınızı pek sanmam saçmalayan benim olmadığımı sana ispatlayabiirim. Ben senin hayalinim uyandın mı? Daha dün beni tanımıyordun bugün beni biliyorsun neden nasıl niye? bağlantımız ne ki? neden çünkü aksiyona ihtiyacın var. gazate okuyanlar gazateyi silkeler ya ara sıra hah işte o anda deprem oldu...sarıldık baksana.

Düşünmedin galiba gazatenin içinde ki sensin sayfaların üst üste binmesi senide dünde bırakıyor sen dündesin, yarında yaşıyorsun ama dünde de varsın ki bundan haberin yok. Kaç sene yaşarsan o kadar sen dünlerdesin düne gittin mi hiç. düne gitme 20 sene öncesine git gençliğini gör kendine görünme sakın o zaman işte dersin ben seni nerden tanıyorum "BU BİR DEJAVU" evet işte o kişi sensin. Sen seni gördüğün için sanki daha önceden tanıyorum dersin sana öyle gelir. Evet çok iyi tanıyorsun seni ama dünde kaldın sen sen düne düşüncenle gittin seni sen görünce birbirinize evet bende seni sanki tanıyorum dediiğini az önce duydum. Yok ben delirmedim, aklıma bu fikirler geldi kafanızı dağıtayım dedim ama ben yktum ki dimi. Peki kim beni oynayan. AHa bak yakınlarımızdan biri ölmüş ama neden şaşırdın? Ölüm çok eski ve hep var. Sanki ilk kez biri ölmüş gibi davranman ne kadar ilginç dimi? Sebebini mrak ettin mi? O ÖLEN SENSİN LAN O SENSİN İŞTE O YÜZDEN ŞAŞIRIYORSUN SEN ÖLDÜN ONDAN İŞTE. fakat farkında değilsin ne yazık k Çünkü her an her zaman ölenler oluyor ve yakınlardan biri ölünce ilk kez ölümün adını duyar gibi şaşkınlığın bu yüzden değilse ölen ben miyim sanıyorsun?

Ben isem veya başka insanlar ise ölüm haberi ne kadar eski ama ne kadar yeni. Şaşkın beyninle sen senin ölüm haberini alıyorsunda o yüzden dona kalıyorsun daha dün konuşmştuk daha gençti iyi bir insandı diyorsun Allah rahmet eylesin diyorsun sen seni gömüp geliyorsun.... Üst üste bir kaç ölüm daha haberi geliyor gazate yapraklarına bunlar daha çok seni şaşırtıyor? NEDEN? Üst üste gelmesi ve gene yeni duyar gibi olman! ve sen öldükçe ölüyorsun? Ama bilmiyorsun hiç ölmem sanıyorsun ve bana daha çok var sanıyorsun da ölen sensin lan işte... Salak salak hareketler yapma. Evet bu oldukça uzun bir yazı oldu okuyan olmaz bilirim okuyanda sıyırır bilirim. Şimdi son sayfadan başlıyor baksana en son sayfaya bir baktı geriye doğru gidiyor... işte buda tam bir çelişki içinde ve tıpkı iklimlerin değişmesi gibi güneşin batıdan doğması ayın kararması, tutulması gibi bir durum. tam ay ışıldayacakken ayın karanlık yüzünden bana gülümsüyorsun.

 Kendinle birlikte binlerce insanı kendin oynuyorsun hepsi sensin ya işte. düne gidiyorsun yavaş yavaş. bu sefer iyi olmadı tam sayfanın ortasına geçişin tıpkı zamanın hızlı geçmesine benzedi. birden eski tanıdıkları gördün.. Hepsi sendin hepsi senin değişik misallerin ise bunlar senin arkadaşların ise benim neyim oluyorsun? katlanan sayfada bükülen zaman içinde prizmalar içinde kendini kaç aynanın içinde gördün ki şaşırdın. Evet şimdiki aklın olsaydı dimi. Evet şimdi şimdiki aklın var yeniden mi basa sarcanı sanıyon. sen seni tanımıyorsun sadece nereden tanıyorum diyip arkadaş oluyon senle. Bir ileri bir geri en sonunda direk sayfanın sonuna bakıp kaldırıp kendini gazate kağıdı ile bir köşeye attın baksana.

 Şimdi ben okuyacağım. Manşetlere baka durdum önemli haber 3. sayfa da mı idi hemen 3. sayfaya geçtim ve okudum tekrar başa geldim ve senin bırakığın kendin bendim. Sen beni bırakırken ben seni okuyorum. Sen ise şuan beni... Bu kadar yeter li dimi. baksana bugün yarın oluyor...... 


Manşset oldukça karmaşık gibi hafta sonlarına doğru üzücü haberler mi olur bilemem ki bu bana mı bize mi bağlı hayır. Dedik ya gördüklerimiz, canlı cansız bunlar tamamen bir hayalden ibaret zihnin sana oynadığı benim akıl oyunumdan ibaret olduğunu az önce anladın. (iF)

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.