-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » YILDIZLAR YANIP SÖNER Mİ?

ads
ads

Yıldızlar neden yanıp söner?


Gökyüzünü ve ötesini herkes  merak etmektedir. Gökyüzüne baktığımız zaman bir çok gezegeni  fark edebiliriz.  Genel olarak en belirgin olan gökyüzündeki yıldızlardır.



Yıldızlar

Herkesin farkettiği  gibi yıldızlar yanıp sönerler.   Fakat gökyüzünde bulunan gezegenler hiç bir  zaman yanıp sönmezler.  Bunun nedeni ise atmosfer dışında dizayn edilmiş olanlar sürekli yanıp sönebilirler. Bun ay, güneş ve dünyamızda dahildir. Ancak gezegenlerin çoğu yanıp sönmezler.



Yıldızların yanıp sönmesi genel olarak isimlendirilmiştir. Aslında bir ampul gibi yanıp sönme durumu yoktur. Bir nevi ısıldama, parlama, yansıma şeklindedir.



Yıldızların yanıp sönme durumu ise atmosferdir. herhangi bir yıldızın ışığı atmosferden geçerken hava ısısındaki değişikliklerden dolayı kırılma noktasına gelir. Bu durumdan dolayı dünyadan gökyüzüne bakıldığında yanıp sönüyormuş gibi görünümüm meydana getirmektedir.



Gezegenlerin yanıp sönmemesi ise dünyaya daha yakın olduğundan dolayıdır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.