-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » İnternet Bankacılığı Nedir?

ads
ads
“Çağımızın bir gerekliliği olan internet ve teknoloji ile kendi istekleri doğrultusunda çok yakından alakadar olmayan insanlar merak ettiği sorulardan bir tanesi bu. İnternet bankacılığı herkes tarafından merak edilmektedir. Kullanan insanların dahi internet bankacılığı hakkında çok net bilgilerinin olmaması ayrı bir gerçektir. Bugün sizlere internet bankacılığının ne olduğunu ve ne gibi işlemleri internet bankacılığı ile gerçekleştirebileceğiniz hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Bu yazıyı dikkatle okuyarak tamamlarsanız kullandığınız banka şubesinin internet bankacılığını bundan sonra aktif olarak kullanacağınıza eminiz. İnternet bankacılığı ile ilgili bilgilere hemen geçiş yapalım.”

-          İnternet Bankacılığı Nedir?

İnternet bankacılığı, son birkaç yıldır ortaya çıkmış olan pek çok işlemi internet üzerinden yapmaya izin veren bir sistemdir. İnternet bankacılığının ortaya çıkışından sonra büyük çoğunluk olarak kitleler internet bankacılığı kullanmaya başlamıştır. Bunun sebebi ise bankalarda sıra beklemeye gerek kalmadan pek çok işlemi birkaç tık ile halledebiliyor olmanızdır. İnternet bankacılığı, herhangi bir web tarayıcı ile kullanmış olduğunuz bankanın internet sitesi üzerinden yapabildiğiniz işlemlere verilen genel isimdir. Bankaların internet bankacılığı sistemlerinde küçük çaplı farklılıklar olabiliyor olsa dahi genellikle hepsinde net ve kesin olarak yapabileceğiniz işlemleri şu şekilde sıralayabiliriz;

İnternet Bankacılığı Nedir?


-          EFT ve Havale: İnternet bankacılığı işlemleri ile müşterisi olduğunuz bankadan çok kolay para transferi yapabilirsiniz. Normalde bankaya giderek yarım saatte halledebileceğiniz işlemi internet bankacılığı size üç dakika içinde sunmaktadır.

-          Kredi Kartı Ödemeleri: Kredi kartınızın birikmiş olan borçlarını herhangi bir atm veya banka şubesine gitmenize gerek kalmadan basit bir şekilde internet üzerinden ödeyebilirsiniz. Bu da size zaman kazandıracaktır.

-          Fatura Ödemeleri: Eğer kredi kartınız varsa fatura ödemelerinizi çok basit şekilde internet bankacılığı üzerinden yapabilirsiniz. Kredi kartınız sayesinde faturalarınıza otomatik ödeme talimatlarını dahi bu sistem ile verebilirsiniz.

-          YP ve Altın Alım Satım: Döviz ile ilgili iseniz döviz bürolarına gitmenize gerek kalmadan hesabınızda bulunan yabancı para birimlerini satış yaparak yenilerini alabilir veya altın ticareti yapabilirsiniz. Bu da hızlı bir şekilde alım satım yapacağınız için kâr oranınızı yükseltecektir.

-          Hisse Senetleri: Hisse senetleri ve kağıtları alıp satmak içinde internet bankacılığı kullanabilirsiniz. Bu durum size avantaj sağladığı gibi büyük bir kolaylıkta getirecektir.
Bazı bankaların internet bankacılığı sistemleri küçük çaplı değişikler gösteriyor olsalar dahi üst paragrafta maddeler halinde verdiğimiz tüm işlemleri kolaylıkla her bankanın internet şubesinden yapabilmektesiniz. Bu durumda hepinizin internet bankacılığına başvuru yapmak isteyeceğinizi biliyoruz. İnternet bankacılığı başvuru yapmak için kullandığınız bankanın internet sitesine girmeniz ve “bireysel bankacılık” seçeneğini tıklamanız yeterli olacaktır. Sizler de internet bankacılığına geçerek gereksiz vakit kaybından kurtulabilirsiniz. Mobil bankacılık ile yazdığımız yazıyı da sitemiz içerisinde okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Bizi takip edin!

Kaynak:



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.