-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Kiralık Sunucunun Adresi

ads
ads

Projeniz İçin Dedicated Sunucu Seçiminde Öneriler

Erişilebilirliği arttırması, sınırsız bilgi ve içeriğe ulaşabilmeyi kolaylaştırması internetin gücünü ve değerini arttırmaya devam ediyor. Fiziki teknolojinin süratle gelişimini sürdürmesi de internetin avantajlarının dünya toplumlarında daha yaygın ve daha yoğun kullanımına sebep oluyor. Dijital mecranın mevcut olan gücünü bilgi paylaşımı veya ticari faaliyetler doğrultusunda değerlendirmek istiyorsanız internetteki mevcudiyetiniz çok önemlidir. Bu çerçevede olayın en temel başlangıç noktası olan bir servera gereksinimiz bulunuyor. Bu konuda karşınıza çok fazla alternatif çıkıyor olsa da dedicated sunucu avantajları ile bir adım öne çıkıyor. Bu sunucu tipi en genel tanımlamasıyla paylaşımsız internet sunucusudur. Tek bir kullanıcıya veya bir şirkete yönelik özel olarak ayrılan sunuculardır. Tüm kullanım hakları bu kişi ya da kurumda bulunur.

Paylaşımlı ve Paylaşımsız Server Arasındaki Farklar

Dijital mecrada sağlayacağınız hizmetiniz için ihtiyaç duyduğunuz server seçiminde karşınıza paylaşımlı ve paylaşımsız yani dedicated sunucu seçenekleri çıkar. Hosting firmaları tarafından müşterilerine özel bu şekilde iki farklı odakta çözümler sunulur. Paylaşımlı ve paylaşımsız sunucular arasındaki en temel farkı paylaşımlı sunucuların sadece bir kişi veya şirket için kullanıma uygun olmaması oluşturur. Böyle bir özellik sunacağınız hizmette performans ve hız problemleri ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilir. Çünkü paylaşımlı sunucularda işlemci, RAM ve disk alanı ortak olarak kullanılır. Ayrıca bir paylaşımcı sunucu içerisinde onlarca web sitesine yer verme şansınız bulunur. Bu durumda doğal olarak hosting firmasından alacağınız paylaşımlı sunucunun tüm özelliklerinin paylaşılmasına ve daha az bir performans kapasitesine sahip olmasına neden olur. Dedicated yani paylaşımsız sunucularda böyle sorunlarınız ise bulunmaz. Çünkü tüm işlemci, RAM ve disk alanı sadece size özeldir. Başka bir kullanıcının verilerine yer verilmez.

Dedicated Sunucuların Size Sunduğu Avantajlar

Kişi ya da kurum olarak vereceğiniz web sitesi yada diğer hizmetlerinizde yüksek performansın sizin için önem taşıması halinde muhakkak dedicated sunucuyu tercih etmelisiniz. Çünkü bu sunuculara sahip olduğunuzda tüm disk alanı sadece size ait olur. Bu sayede yüksek boyutlu veya yoğun depolama ihtiyaçlarınızda sınırlılık gibi sorunlar yaşamazsınız. Ayrıca kendi belirleyeceğiniz şekilde sunucudaki saklama alanının denetimini gerçekleştirebilirsiniz. Bu özelliği de dedicated sunucuların yaptığınız projenizde daha yüksek bir kalite standardını elde edebilmenizi sağlar. Dedicated server ve kiralık sunucu hizmetlerimizle web sitelerinde kişi ve kurumların diğer sunucu alternatiflerinde yaşadıkları depolama sorunlarıyla kesinlikle karşılaşmazsınız.

Dedicated server kiralık sunucu çözümlerimizde size özel trafik alanı sunumu gerçekleştirilebilir. Böylelikle web sitenizde yavaşlama veya kısa aralıklı da olsa yanıt vermeme yani çalışmama gibi sorunlar yaşamazsınız. Özellikle projenizdeki mevcut ya da beklentiniz olan yüksek trafiğin söz konusu olduğunda 7/24 aynı hız ve performansta web sitenizin yanıt vermesi mümkün olur. Ayrıca daha kararlı ve daha stabil bir çalışma performansına sahip olması kaliteli ve sorunsuz bir proje hazırlığında mutlaka tercih etmeniz gereken sunucu türü olmasına neden olur. İşlemci, RAM ve disk alanı şeklindeki teknik özellikleri konusunda paylaşımsız sunucu paketlerinde hem ekonomik hem de kaliteli alternatiflerimizi inceleyerek, projenize en uygun olanı güvenle kiralayabilirsiniz.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.