-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » En iyi roman yazarları

ads
ads
En iyi roman yazarları şüphesiz ki her alanda kendi alanına damga vurmuş isimlerdir. Romanları birkaç başlık altına ayıracak olursak her alanın ileri gelen yazarlarını incelememiz kolay olacaktır. Bunlar daha çok 100 temel eserlerin arasında gösterilen isimlerdir.

En İyi Romanlar

Her yazar bizim için kıymetli olsa da öyle yazarlar vardır ki sadece kendi dönemine değil kendinden sonraki birçok dönemde de okunabildiği taktirde önem taşır. O halde en iyi yazarları incelemeye başlayalım!

Edebiyat alanında en başarılı yazarların başında gelen isimler: Sabahattin Ali, Dostoyevski, Franz Kafka, Stefan Zweig, Edgan Allan Poe, Namık Kemal, Refik Halit Kalay, Cahit Zarifoğlu, Adil Erdem Beyazıt, Nurullah Ataç, Orhan Veli Kanık.

Daha birçok isim hem türk edebiyatı hem de dünya edebiyatı alanında damga vurmuştur.

Benimsedikleri düşünceleri satıra dökmüşker ve olağanüstü hayal güçleri ile eşsiz kurguya sahip kitaplar çıkarmışlardır. Bunlardan bazıları kendi yaşamında pek değer görmese de edebiyat alanında yaptıları vurgu ile günümüze kadar gelmeyi başarmışlardır. Er ya da geç olarak kıymetleri anlaşılmış ve eserleri baskılanarak çoğalmıştır. Özellikle de yabancı yazarların birçok çevirileri mevcut olmakla birlikte her kesimden insanın okuması için titiz çalışmalar yürütülmüştür. Edebiyatta en önemli dal da şiirdir.

Öyle ki ünlü şairlerimiz: Cemal Süreya, Nazım Hikmet Ran, Turgut Uyar, Edip Cansever, Cahit Zarifoğlu, Ataol Behramoğlu, Atilla İlhan, Can Yücel… türk şiirinin gelişmesine katkıda bulunmuştur. Bazen bir roman boyunca algılayacağınız mesajı şiirin bir mısrasında algılayabilir ve bu mısradan hayata dair pek önemli dersler çıkarabilirsiniz. Şiir yazmak dikkat ve ilham isteyen pek mühim iştir, okuyup anlamak da.

Tarih alanının en iyi yazarları: Mustafa Kemal Atatürk, İlber Ortaylı, Halil İnalcık, Bernerd Lewıs, Amin Maalouf, Reşad Ekrem Koçu, Mehmet Fuad Köprülü, George Orwell… İsimler tarihin hem eşsiz deneyimlerine sahiptir hem de ileri görüşlülükleri ile ön plandadırlar. Bizim in en önemli isim Mustafa Kemal Atatürk ileri görüşlüğüğü sayesinde bir milletin geleceğini şekillendirmiştir ki tarih alanında en önemli özellik geçmişe bakarak geleceği şekillendirmektir. Çünkü geçmişi bilmeyen bir millet geleceğini planlayamaz. Bundan ilave eğer en iyi romanlar listesini eniyiveucuz.com/en-iyi-romanlar bağlantısından inceleyebilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.