-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads
Diş içinde kök hücre keşfi Şimdiye kadar yapılan araştırmalarda hücre gelişiminin tek yönlü olduğu bilinmekteydi. Kök hücre tek bir tür olarak gelişim gösterir yani kök hücre nöron ve glia denilen sinir dokusu oluştururlar. Bu yapılarda sinir hücrelerini oluşturur.

Ama bu işlemin tam tersi hiç düşünülmemişti. Yani sinir hücresinden nöron ve glia oluşturmak. Bu da hayret verici bir şekilde diş içerisinde oluştuğu keşfedildi. Bu keşif kök hücre üretimi için artık embriyo kullanımı yerine dişlerin kullanımına olanak sağlayacaktır. diş Araştırmacılar oluşan kök hücrelerin dişin tam orta tabakasında meydana geldiği ve bu kök hücrelerin kemik, kıkırdak ve dişe dönüştüğünü belirtiyorlar, fakat bu kök hücrelerin nereden geldiği konusunda henüz kesin bir şey söyleyemiyorlar. Eğer bunun nasıl oluştuğunu bulabilirlerse laboratuar ortamında da bu kök hücre oluşturma işlemi yapılabilecek. 

diş


 Araştırmacılar yaptıkları bir dizi deneyler sonucunda sinir dokularının diş eti boyunca ilerleyerek diş içine girdiğini tespit ettiler. Şimdiye kadar yapılan deneylerde bir hücrenin başka bir hücreye dönüşemeyeceği yönündeydi. Ancak bu keşifle birlikte bunun mümkün olduğu bulunmuş oldu. 

Kaynak: http://news.sciencemag.org/biology/2014/07/unexpected-stem-cell-factories-found-inside-teeth

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.