-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » İyi Bir Hafıza Neye Dayanır?

ads
ads

 İyi Bir Hafıza Neye Dayanır?


Bilim adamlarının araştırmalarına göre beyindeki birbirne benzeyen anılar aynı biçimde biriktiriliyor. Araştırmanın detayında, belli bölümdeki beyin arayüzü ile daha geniş kapsamlı olan bireylerin geçmişi daha net hatırladığı araştırmalar sonucunda ortaya çıkmaktadır.


Son zamanlarda günümüzde yapılmış olan bir araştırmada, bilim dahileri dört ortak anıyı paylaşan 15 insanın beynini incelemeye aldı. Bunun akabinde "PNAS" isimli bir dergide yayımlanan makalede, anıların beynin "hipokampus" kısmında yeralan "CA3" isminde özel bir bölmede üst üste biriktirildiği net olarak kendini göstermistir.


Araştırmaların devamında, "CA3" bölümü olan büyük insanların anılarının daha az üst üste meydana geldiği ve bunun neticesinde geçmişi normalden daha kesin şekilde hatırladığı açıklamaları yapılmıştır.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.