-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Kedi Oyuncakları Yapımı

ads
ads

 

Özet: Kedilerin ilgisini çekecek oyuncakları evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Kedilerin nasıl oyuncaklardan hoşlandıklarını ve nasıl yapabileceğinizi bilmek ister misiniz?

Günün büyük bir kısmını uyuyarak geçiren kedilerin enerjileri genellikle yüksektir. Gün içerisinde sahibi ile oyun oynamayı seven sevimli dostunuz için çeşitli oyuncaklar alabilir ve daha keyifli zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda kediler için evde yapabileceğiniz birçok oyuncak fikri de var. Kullanmadığınız çorapları değerlendirebilir, çöpe atacağınız eşyaların birçoğunu dikkat çeken oyuncaklar haline getirebilirsiniz. Günlük hayatta kedinize fazla zaman ayıramıyor ve evde yalnız bırakmak zorunda kalıyor olabilirsiniz. Kediler de tıpkı insanlar gibi oyuncaklarından sıkılabilir veya evde yalnızken canı sıkıldığı için depresyona girebilir. Onun daha keyifli zaman geçirmesi için yapabileceğiniz birçok oyuncak çeşidi var.

 

Aslında en iyi kedi oyuncakları, kaliteli malzemeler ile zarar vermeyecek şekilde tasarlanmış olan profesyonel, lisanslı ve çeşitli kurumlarca onaylı ürünlerdir. Ancak bu yazımızda sizler için evde kendinizin yapabileceği pratik ve kolay oyuncak fikirlerini hazırladık…

 

1. Şişe Mantarları ile Oyuncak Yapımı

Farklı işlevler gören materyaller kediniz için oldukça seveceği oyuncaklara dönüşebilir. Şişe mantarları yumuşak dokusu ile evcil hayvanınıza hem zarar vermeyecek hem de ilgisini çekecek bir materyaldir. Eğer kedinize evde oyuncak yapmak istiyorsanız tırmalayacağı bu materyalleri kullanabilirsiniz. Şişe mantarları genellikle kahverengi tonlardadır. Bu mantarları evde boyayarak dikkat çekici hale getirebilirsiniz.

Şişe mantarı ile oyuncak yapmak istiyorsanız mantarın yüzeyi kapatmamaya çalışın. Kedinin oyuncağını sevmesi için kolaylıkla tırmalaması gerekiyor. Mantarı boyadıktan sonra üzerine çeşitli süsler yapıştırabilirsiniz. Özellikle ip, kurdele gibi hareket edecek malzemeler kedinin daha çok ilgisini çekecektir. Mantara yumuşar dokusu sayesinde istediğiniz malzemeyi yapıştırabilirsiniz. Yapıştırma işleminden sonra tam olarak kurumasını bekleyin ve kedinize oyuncak hazır olduktan sonra verin.

2. Havlu Rulosu ile Oyuncak Yapımı

Evde oyuncak yapmak için değerlendirebileceğiniz birçok materyal bulabilirsiniz. Bu materyaller arasında yer alan havlu veya tuvalet kağıdı rulosu, kedi oyuncağı olarak idealdir diyebiliriz. Rulo ile yapabileceğiniz oyuncakların sınırı yok aslında. Kediniz için ilgi çekeceğini düşündüğümüz oyuncak yapımlarından bahsettik.

Kağıt havluların ortasında yer alan kartonları çıkardıktan sonra ortasına dikdörtgen şeklinde bir delik açın. Bu deliğe rulonun üzerinden birkaç pinpon topu veya delikten çıkmayacak büyüklükte yumuşak materyaller yerleştirin. Daha sonra rulonun alt ve üstündeki boşlukları renkli iplerle kapatın. Daha ilgi çekici olması için tamamını renkli iplerle sarabilir veya boyayabilirsiniz. Topların içinden çıkıp çıkmadığını kontroller ettikten sonra kedinize bu oyuncağı verebilirsiniz. Renkli ipleri ve içindeki hareketli materyalleri sayesinde en sevdiği oyuncaklardan biri olacaktır.





Hareketli ve ses çıkaran oyuncaklar kediler daha fazla ilgisini çekiyor. İlgi çeken bu oyuncaklardan yapmak istiyorsanız karton silindirler tam size göre. Bu silindirleri değerlendirerek farklı süsler ekleyebilir, renkli ve hareketli birer oyuncak yapabilirsiniz. Yapabileceğiniz oyuncaklardan biri de karton silindirin boşluklarını zillerle kapatmak. Etrafını kurdele ile sarabilir ve alt-üst boşluklarına sesli ziller yapıştırabilirsiniz. Böylece kedinizin dikkatini daha çok çekecektir.

3. Yün İplerle Kedilerin İlgisini Çekecek Oyuncak Yapımı

Hepimizin bildiği gibi kediler iplerle oynamayı seviyor. Evde yapabileceğiniz en pratik kedi oyuncağı yünlerle farklı şekiller ortaya çıkarmak olacaktır. Bir adet yuvarlak, delikli zil alabilir ve etrafına yün ipleri bağlayabilirsiniz. Aynı zamanda farklı bir materyal kullanmadan yünden bir ponpon yapmanız da kedinizin keyifle oynaması için yeterlidir.

Eğer örgü yapabiliyorsanız kedinize kedi, fare, köpek gibi görünen oyuncaklar örebilirsiniz. Ördüğünüz yünlerin içerisine örgü ipinden veya elyaf koyarak şişman ve ilgi çekici görünmesini sağlamanız mümkün. Yumuşacık olan bu oyuncakları daha ilgi çekici hale getirmek istiyorsanız kuyruklarını farklı renklerde iplerle meydana getirin.

4. Çorapla Kedi Oyuncağı Yapımı

Kullandığınız çoraplar veya farklı giysilerle evde kolay bir şekilde kedi oyuncağı yapabilirsiniz. Özellikle çoraplar kolay kesilip dikilmesiyle oyuncağı kısa sürede yapmanızı sağlayacaktır. Kediler renkli kumar parçaları ile oynamayı çok sever. Oyunları bir de yumuşak yastık gibi doldurursanız yanından ayırmayacaktır.

Giymediğiniz çorabın içerisine elyaf doldurun ve renkli bir kurdele ile kapatın. Çorabın iki ucuna yapıştırabileceğiniz ziller veya renkli ipler kedinizin ilgisini çekecektir. Çoraba farklı şekiller vererek de oyuncak yapabilirsiniz. Yuvarlak bir top haline getirebilir ve etrafına boncuklar yapıştırabilirsiniz. Kediniz oyuncağını kolaylıkla tırmalarken yuvarlamak da çok hoşuna gidecektir. Birlikte oyun oynarken de çorap toplarını kullanabilirsiniz.

 


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.