-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Seyahat Sigortası Neleri Kapsar, Neden Yaptırılmalı?

ads
ads

 

Seyahat sigortası, yurt içi ya da yurt dışı seyahatlerinizde karşılaşabileceğiniz kaza, hastalık ya da bagajın kaybolması gibi beklenmeyen durumlara karşı güvence veren bir sigorta ürünüdür. Seyahat sigortasının yaptırılması Türk vatandaşlara vize uygulayan Avrupa ülkeleri ve diğer ülkeler tarafından zorunlu tutulur. Bu nedenle vizenin bir ön koşulu gibi düşünülür.


seyahat

Seyahat sigortası, araç ya da sağlık sigortası gibi yapıldıktan itibaren otomatik olarak bir yıl geçerli değildir, seyahat sigortasında süreyi siz belirleyebilirsiniz. Seyahatte olacağınız süreye göre sigorta süresini değiştirebilir, ihtiyacınız olan zaman diliminde sigorta satın alabilirsiniz. Sigorta poliçesi en az bir haftalık en fazla bir yıllık düzenlenir. Sigorta primleri de bu süreye göre farklılık gösterir. Seyahat sigortası en uygun fiyatlar için E-sigortam’ı ziyaret edebilirsiniz.



Seyahat Sigortası Kapsamına Giren Teminatlar

E-sigortam vb. tüm acentelerde sigorta teminatları dikkate alınarak seyahat sigortası kapsamı belirlenir. Sigorta satın alırken öncelikle poliçenin başlangıç ve bitiş tarihini, seyahat edeceğiniz yeri ve seyahat edecek kişi sayısını belirlemeye dikkat etmelisiniz. Seçimli sigorta poliçelerinde teminat limitlerini ve prim ödemelerinde para birimini belirleyebilirsiniz. Teminatlar ise sigorta şirketine göre değişebilir. Kaza sonucu teminat, yurt dışındaki tatil süresince hastalık veya yaralanma durumunda maruz kalınan tıbbi tedavi giderleri, yurt dışında hastalanma veya yaralanma halinde tıbbi merkeze nakil giderleri, ilaç giderleri, seyahatteyken yakın bir aile üyesinin vefatı nedeniyle acil geri dönüş masrafları, tarifeli uçuşlarda gecikmeli bagaj masrafları, bagaj kaybı, kayıp bagajın bulunması halinde sigortalıya ulaştırılması giderleri gibi farklı teminatlar bulunur. Sigortanın kapsamı, süresi ve teminatlar seyahat sigortası genel şartları olarak poliçede yer alır.



Seyahat halinde iken poliçede belirtilen herhangi bir durum nedeniyle sağlık harcaması yapmanız halinde sigorta şirketinden tazminat alabilirsiniz. Seyahat sağlık sigortası için gerekli belgeler, beyan yazısı, pasaport, doktor raporu, tedavi giderlerine ilişkin fatura, ilaç verildiyse reçete ve eczane fişi gibi belgeleri kapsar. Siz de E-sigortam online seyahat sigortası al seçeneğini kullanarak seyahat sigortanızı kolaylıkla yaptırabilirsiniz.

 


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.