-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » SEO ve Önemli Yanılgı

ads
ads
Fragman
SEO konusu webmaster dünyasının en önemli konularından en başında yer alır. SEO hakkında  bir çok araştırmalarım oldu ve iyi bir tecrübe kazandım diyebilirim araştırmalarım sonucunda   forumlar olsun siteler olsun  herkes aynı şeyleri tekrarlıyor kimsede  değişik veya mantıklı bir fikir  fazla  rastlamadım, neden acaba herkes aynı  şeyleri düşünüyorlar veya düşünüyorlar. Bunun cevabı   çok basit sadece bir kişinin fikrini yada bir kaç kişinin fikrini herkes benimsemiş, aslında kimse tam anlamıyla seo hakkında bir şey bilmiyor seo yada google hakkında hepsi  tahmin  düşünce  ama  tam bir kesinlik olmayan hurafeler olarak nitelendiriyorum. 


Bunlardan bir tanesi de kopya içerik olayı, Google  çok gelişmis algoritmalara sistemlere sahip ve kopya içerikle özgün içeriği çok iyi ayırt edebiliyor ama her kopyaladığımız yazı haber  vs  kopya içerik sayılmıyor sayılmaz. Çünkü kopya içerik belirli kelimlerin harflerin tamamen aynı olması demektir. mesela 300 kelime aynı olarak sitenize kopyala yapıştır yaparsanız kopya içerik sayılır buna lafımız yok bundan az olarak yapılırsa neden kopya sayılsın? mesela sağlık hakkında  bir yazı yazacaksınız  örnek olarak AİDS nedir bunu bir çok site  zamanında ve şuanda bile belkide yazıyır Aids'in tanımını yaparken bunun kopya içerik olmaması için her   tersten mi yazmak lazım yada özgün olması için  tanımına  olur olmadık kelimeler  yada anlamını tamamen değiştirmek, bu şekilde yapmak bence daha zararlıdır mesela alıntı   kaynak vermek şartı ile alıntı yapmanıza izin veren haber sitelerini düşünelim zaten bu haber siteleri tek bir haber ajansından  haberi alarak binlerce haber siteleri yayınlar , örnek olarak  Hakkari'de 6 tane asker şehit oldu haberi eğer ki söylentilere göre sitemizde başlığını yayınlamamız gerekirse ya tersten yazacağız ( reksa enat 6 ed'irakkaH ) bu şekilde webmasterler'in yada  seo dan çok anladıklarını sanan kişilerin fikirlerine göre böle özgün olur evet böylede özgün olur ama boş bir özgünlük yada illa özgün olacak diye Hakkari de 6 asker yerine 7  yada 8 yada daha fazlasını mı başlık olarak atmamız gerekir. Elbette hayır Google her şeyi çok iyi biliyor ve seo konusunda ordan burdan duyma lafları papağan gibi tekrarlayan kişler de  google'nin çok büyük olup her şeyin farkına vardığını bildiği halde neden google şirketinin bu ufak kısa öz başlıkların  aynı olsada kopya olmayacağını anlayamasın, Google bu kadar küçük mü? bilmiyor mu? Biliyor ve dikkat ederseniz  aynı haberin başlığınıda  bir çok haber sitelerinde görebilirsiniz çünkü onlarda çok iyi biliyor ki bu kadar az kelime ve harflerden olması gereken bu olduğu için kopya içeriğe düşmediğinden bu şekilde yollarına devam ediyorlar.


Kısa öz başlıklar  aynı olması kopya içerik sınıfına girmiyor yada sadece bir paragraf 150  yada 300 kelimelik alıntılar  seo açısından sitenize hiç bir zarar vermez. fazlası  elbette zarar verir  ve gerilere düşebilme ihtimaliniz oldukça  yüksek.

Ve  tutturulmuş özgün içerik özgünlük, katılıyorum sitelerin özgün olması farklı olması lazım google  evet gerçekten değer ve önem verir Facebook gelmiş geçmiş ve bir daha kolay kolay gelmeyecek bir özgün sitedir. Örnekte olduğu gibi özgünlük budur. Google'nin istediği farklı bir şey farklı bir fikir  internette olmayan görülmemiş duyulmamış ilk sende olan  bizim siizn beyninizden çıkan tek fikir. Özgün olmak sadece makale yazmak yazıların yerlerini değiştirip anlamlarını değiştirip kelimlerin anlamlarıyla oynayıp ortaya saçma sapan şeyler çıkrmak üretmek değil özgünlüğün   en büyük örneği Facebook.

Son olarak şunlarıda yazayım benim    anladığım bildiğim kadarıyla ne kimse google hakkında çok  şey biliyor ne seo hakkında herkes sadece bir kaç yerden duydukları olayları naklediyor ve aslında kendileride tam olarak bilmiyor ve tam olarak zaten google'yi bilemessin biz yada siz google'nin ne oğluyuz nede kızı nede çalışanı biz hiç bir şeyiz.

Hoşçakalın.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.