-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Başarılı Olmanın İnce Kuralları

ads
ads
seo

Başarılı Sitelerin Sırrı

Başarının ilk  basamağı ve  en sağlam adımlardan biri inanmaktır. İnanmak yolun yarısıdır.  Webmaster'ler  kaliteli çok başarılı bir site kurma  hedefinde yeni arayış içindedirler. Ancak bu istenilen durum sizde belirebilmesi için istediğiniz olay da sizlerden aslında çok şey istiyor.  Bir blogunuzun olduğunu düşünelim  site aslında  naz yapan kız gibidir ve   hep ilgi ister   bir kaç gün ilgiyi kesince  kendini geri  çeker ve   gerilemeye başlar    bu durum öyle bir şeydir ki google açısından da backlinkler den  daha önemli olan sitenin güncelliği ve  kaliteli içeriktir ve bir gün önce içerik girilmiş site    o gün içerik girmeyen siteden  google gözünde her  zaman önemlidir   yakın bir  zamanda   güncelleme var ve  google ilk olarak güncelliğe baktığından sitenizi güncel  tutarsanız        size hakkını vereceğine inanıyorum.    Blog'lar, forumlar vb.  siteler hep ilgi ister  en azından günde  bir iki özgün makale ve içerik girmeniz gerekiyor forum siteleri içinde   kaliteli  ziyaretçiler ve üyelere ihtiyaç var ancak bir çok foruma  girmemle çıkmam bir oluyor ve bir daha yanlışlıkla bile o siteye girmek istemiyorum, bunun nedeni "üye olmadan linkleri göremezsiniz" ibaresi çok berbat bir durum ve  -10 puanla başlamış oluyorsunuz bu ilk aşama zaten bu adımda  ziyaretçiyi  direkmen soğutuyorsun  bir kişiye faydalı bir link var ve    bakmak yada indirmek istediğinde     zamanının boşa gideceğinden zaten üye olacağı varsa da olmaz benim yaptığım gibi fakat   zorunlu üyelik değilde isteğe bağlı üyelikler olsa ve ziayretçi   bile kısıtlı şekilde  yorum yazabilse o sitede eğer faydalı bilgiler varsa zaten ziyaretçi  kendi üye olmak isteyecek.  Aksi durumda  kişi    direk olarak geriye giderek başka sitelerde  o üye olmadan linki göremezsin konusunu  arayacak ve bulacak ( çünkü hint kuması  değil ve google de her şey var ).

Bazı olayları aşmısşanız    daha önemli noktalara geldik demektir. Sadece yazmak yada    yazmak için yazmak yetmez   en önemli nokta    alanında çok iyi bildiğiniz ve konuya iyi hakim olup yaşayarak yazabilmeniz ve bu hissiyatı okuyan kişiyede  yaşatabilmek her har hangi bir konu olabilir.  Ama google de  yok  yok   google'ye göre özgünlük olmayan farklı farklı versiyonlar aslında google'nin özgünlük kavramındaki en son halka diye düşünüyorum. Eğer başarabiliyorsanız daha önce hiç konusu açılmamış  fikirleri sunmak yada uygulamak bu çok zor olduğu için aynı konuları kendi fikirlerinizden yazarak , son halka olarak nitelendirdiğim  özgünlük kavramından bir üst  başarı elde etmek için o konuyu en iyi anlatan ve fikir sunan bir makale  yazabilirsen sonuç olarak fikir farklılığından ve ince noktalardan başarının ilk adımı atmış olursunuz.

Amaç  ilk etapta       kesinlikle  seo amaçlı olammalı amaç faydalı olamak insanlara   doğru kaliteli bilgileri aşılayabilmek ve sunmak amaç'daki niyet iyi olunca   google bunu es geçmeyerek   insanlara bu faydalı oluşundan dolayı + puan vererek  bir basamak daha atlatmış oluyor. Görüyorum ki bir çok webmaster  çok hatalı ve   yükseler de olan kişilerde  sağlam adımlarla başlayıp bu  iyi teorilerle bu duruma gelmişlerdir ancak bu insanlar  seo bilinen gerçeklerini  hiç bir  zaman insanlara bildirmemişler ve  bu konuda bencil davranarak benden - puan almışlardır.  Bir çok  webmaster sitelerinde  seo uzmanları   seo konuları vardır. Bir çok yazımda bunu    bas bas bağırarak anlatmaya çalıştım ve tahmin ettiğim  gibi çok kişi beni anlamıyor azınlık hak verebiliyor.  SEO  google'de her yerde okuduğunuz seo anlayışı değil seo aslında  seo'yu    yazılan çizilen herkesin sürekli  papağan gibi tekrarladığı seo malesef değil.  Gerçek olan bu  olaylara inanmamak ve kendi düşüncelerinizle kendi yöntemlerinizle içinizde ki sesle yada deneme yanılma yöntemleriyle seo'nuzu geliştirin. Yukarıdaki  sözlerimde büyük sitelerden ve bencil davranıp bu yükselmenin altın kurallarını anlatmamalarının sebebi  her  zaman kendisi yükselmek ve rekabet gibi durum olduğundan  kesin olmamakla beraber şuanki herkesin ağzında gezen seo kuralları bu yüksek hitli ve kaliteli pr8 pr9 pr7 ve  bunun seviyesinde google dostu sitelerinin sahiplerinin uydurduğu ve  rakipleri aşağılara indirerek her  zaman zirvede kalma egosunun eseridir.

Link çıkışları  her kes tarafından siteye zarar verdiği  söylenir kesinlikle buna katılmıyorum.  Sayfa içinde  verdiğiniz linkler kesinlikle  dofollow olsun nofollow kavramı da google'nin en ince ayrıntısı    yukarıda söyledim ya; google faydalı olanı sever ve  siz linkinizi  o kişiye rank sağlıcak şekilde dofollow şekilde verirseniz google bunu webmasterdaşına  faydalı olma açısından verdiğini düşünürek   size zarar değil + 1 puan daha kazandırmış olur  haliyle link verdiğiniz siteyede, ancak şöyle bir durum var link verdiğiniz site legal site ve kaliteli site ise  bu + puanı o zaman alırsınız ve kalitesiz çöp işe yaramayan bir siteyi zaten Google dışlamış ve değersiz olarak arka sıralara atmıştır. Sizin buradaki yardımınız belki size zarar verebilir. Footer linkler  başka bir değimle ücretli satılan linkler yüzünden google'nin sitelere ceza verdiği söyleniyor, bu fikre kesinlikle inanmıyorum. Arkadaşlar google'yi gözünüzde çok büyütüyorsunuz sanal alemde evet  tek ve en büyüktür ancak büyüklüğü bir yere kadar  algoritmaları bir yere kadar işler, Ücretli link alımı olduğunu google'nin anlayabilmesi için 6. hissi daha tam olarak geliştiğini sanmıyorum. Yani bunu  nasıl anlıyor? diye sorsam size,  cevaplar   tahminimce  şunlar olacak  footer alanından link çıkışı normal olarak siteye  zarar verdiğini düşünerek   karşılıksız  vermeyeceğini düşündüğünü söyleyebilir ve  link çkluğundan  ticari rank elde edilmiş sandığını sanabilirsiniz. Fakat dediğim gibi google bunu kesin olarak anlayamaz ve  kimseye haksız yere ceza vermekte istemez.  Link çıkışının faydalı olması için    ana sayfadan link çıkışlarında  dikkat etmeniz gereken nokta verdiğiniz linkler; en az sizin siteniz kadar kaliteli ve legal olsun  faydalı olsun mümkünse aynı içerikte olsun hem karşı taraf hem siz fayda sağlayın  siz sizden daha kaliteli siteye link verdiğiniz zaman  google bunu ayakta alkışlar ve ziyaretçisine bencil davranmayıp faydalanması için sitesinden link çıkısını vermesi ve dofollow olarak vermesinin  karşılığı olarak   rankınızda google'nin gözünde iyi yer edineceksiniz.   20'den  fazla link çıkışı    bilmem ne, gibi sözler bilinçsizce ve     heryerden  duyulan sözlerin tekrarlanmasıdır  www.ibrahimfirat.net sitem uzun zamandan beri rankı 4 ve   iyi bir yere geldi  kısa zamanda uzun zaman dediğim 6 ay gibi sürede  ve her güncellemeye  150  200 link çıkışı ile girdim sırf  google deki seo profosörlerinin fikirleri mantıksız geldiğindne  denedim ve yanılmadım ama  amacım deneyip yanılmaktı. Saol google beni ve fikirlerimi yanıltmadın ve bu durumdan dolayı ne pagerank'ım azaldı ne de hitim nede kalitem azaldı.







ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.