-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Yaz Aylarında Su Ve Diyet Dengesi

ads
ads
Sağlık
Su bilindiği gibi önemli bir sağlık kaynağıdır. Bu anlamda vücudu susuz bırakmamak gerekmektedir. Özellikle yaz aylarında vücudun su gereksinimi daha da artmaktadır, çünkü terleme ile birlikte daha çok sıvı kaybedilmekte ve vücudun su dengesi bozulmaktadır. Yapılması gereken yazın daha fazla su almaktır. Bu nedenle su içmek için susamanın beklenmemesi gerekmektedir.

Sağlıklı kilo vermek için de su içmek son derece önemlidir, çünkü su ile birlikte yağların yakımı ve vücuttan ödemlerin atılması sağlanmaktadır. Ancak yaz aylarında su ve diyet dengesini iyi ayarlamak gerekmektedir. Bu kapsamda diyet yapanlar da mutlaka kaybettikleri suyu takviye etmelidir. Bu da günde en az 2.5 litre su içilmesi ile mümkündür. Çay, kahve, meyve suyu gibi sıvılar suya alternatif olarak görülmemelidir.

Diyet yaparken vücudun mineral dengesini de korumak gerekmektedir. Terleme ile ortaya çıkan sıvı kaybıyla birlikte sodyum ve potasyum gibi mineraller de yok olmaktadır. Yapılacak hatalı diyetlerle sıvı kaybıyla birlikte minerallerin kaybı daha da artabilmektedir. Bu da çeşitli hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Bu nedenle, diyetler uzman kontörlünde yapılmalı kaynağı bilinmeyen diyetlerden uzak durulmalıdır.

Yaz aylarında su ve diyet dengesini korurken uzmanların uyarılarına da kulak vermek gerekmektedir.
Kuşkusuz en iyi diyet egzersizle mümkündür. Ancak yaz aylarında su ve diyet dengesini korurken, egzersizden önce ve sonra su içilmesi gerekmektedir.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.