-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Özgün İçerik Nedir?

ads
ads
webmaster

Özgün Fikir ve Seo

İlk önce özgün içerik nedir bunun tanımlamasını yapalım, bir çok makalemizde açıklamamıza rağmen genel olarak  google'ın istediği özgünlük kavramını kavrayamayanları fazlasıyla görüyorum. 

Özgün Olmak Nedir? 

Olmayan, düşünülmemiş, yayınlanmamış, daha önce görmediğiniz, denk gelmediğiniz, farklılık ve benzersizlik olarak nitelendirilebilir.  Google'a göre özgünlük bir kaç kısıma ayrılır.   Genel olarak bizlerden istediği özgünlük; kopya olmayan, herhangi bir siteden copy paste yöntemi ile  bloglara eklenmemiş olan, makaleler, resimler vb. 

Google'ın istediği asıl özgünlük kavramı:

Dünyanın en büyük arama motoru Google milyonlarca kullanıcısı olan bir sistemdir. Webmaster'lardan istediği  asıl özgünlük ise, facebook, twitter, msn vb. farklı fikirlerin bulunmasıdır.  bu kısımdaki özgünlüğü yakalamak oldukça zor olduğundan milyonlarca insanlardan sadece bir veya bir kaçı bu kuralı yerine getirebilmiş oluyor. Haliyle dünyanın en büyük siteleri arasında yer almayı başarabiliyor.

Biz webmaster'ların yaptığı  en büyük hatalardan biri, kopyacı olmak, kolayı seçmek, farklı olmayı zorlamak yerine varolan şeylerin değişik versiyonlarını üretmek gibi. Örnek verecek olursak: Webmaster dünyasına yeni adımını atan ve bir blog sahibi olmak isteyenler ne tür bir girşimde bulunacağına karar vermek biraz  zamanını alır araştırır, sorar, öğrenmeye çalışır ama ortaya farklı bir fikirle çıkışı olmaz. Oyun sitesi, haber sitesi, genel blog vs. tarzı  sitelerden herhangi birini açarak herkes gibi olmayı seçer ve herkes gibi olarak milyolarca benzer sitelerin arasında kaybolur gider.  Oysaki yukarıda adı geçen siteler gibi ( Facebook, Twitter, vs. ) zihnini zorlayarak farklı bir girişimde bulunmuş olsaydı bu makalemizde onun özgün fikrinden bahsediyor olabilirdik.  İste google'a göre 1. özgünlük kavramı budur. diğeri içerik olarak daha önce  arama motorlarında hiç bir yerde yayınlanmamış,  yazar tarafından yazılan özgün makaleleri içine aldığı özgünlük kavramıdır. 


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.